Hayvanlar için 1 milyon TL'ye yaptırdı

Erzincan'da Fırat'ın kolu olan Karasu Nehri'nden sabahları otlamak, akşamları ise dönmek için geçen hayvanların suya kapılarak telef olması üzerine, işadamı Celal Toraman nehrin üzerine köprü yaptırdı

'GÜL- Celal Toraman' adı verilen ve 1 milyon 150 bin liraya mal olan köprüyü kullanan Altınbaşak Beldesi'ne bağlı Büyükkadağan ve Fırat mahallelerindeki besiciler, "Her yıl 15- 20 büyükbaş hayvanımız azgın suda boğuluyordu. Şimdi hayvanlarımızı rahatlıkla karşıya geçiriyoruz. Köprüyü yaptıran Celal Beye minnettarız" dedi.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Üzümlü İlçesi'ne bağlı Altınbaşak Beldesi'nin Büyükkadağan ve Fırat mahallelerinde oturanlar, yıllardır istedikleri köprüye enişteleri işadamı Celal Toraman sayesinde kavuştu. 130 hane ve 470 kişinin yaşadığı belde ve mahalledeki besiciler, yaklaşık 500 büyükbaş hayvanı 1.5 kilometre ötedeki meraya götürüp getirmek için günde iki kez Karasu Nehri'nin azgın sularından geçirmek zorunda kaldıklarını anlattı. Her yıl 15- 20 civarında hayvanın, nehri geçerken suya kapılıp telef olması beldenin eniştesi, İstanbul'da yaşayan müteahhit Celal Toraman'ı harekete geçirdi. Hayırsever işadamı, Karasu nehri üzerine 1 milyon 150 bin lira harcayarak 90 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde köprü yaptırdı. Köprüye de eşi Gül ile kendisinin adı verildi.

'BU YIL BİR TEK HAYVANIMIZ SUYA KAPILMADI'

Büyükkadağan Mahalle Muhtarı Ahmet Taşpolat, yıllardır hayvanların saat 06.00'da meraya giderken, saat 17.00 sıralarında da meradan dönerken Karasu Nehri'nden çobanlar eşliğinde yüzerek geçtiklerini belirterek, "Eniştemiz olan Celal Toraman sayesinde köprümüz 2013 yılının sonbaharında tamamlandı. Bu yıl bir tek hayvanımız suya kapılmadı. Artık sağ salim köprüden geçiyorlar" dedi.

Çoban Ahmet İlter de, hayvanlarla birlikte kendilerinin de sudan geçerken ölümle burun buruna geldiklerini, köprü sayesinde rahatladıklarını söyledi.

Haziran ayında resmi açılışı yapılacak olan köprüden araçlarda da geçilebileceği için, çevre köylerde yaşayanlar da yararlanabilecek.

27 Nis 2014 - 10:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber