‘Hacivat ve Karagöz’le değerler eğitimi

ÖZEL Hayat Ufuk İlkokulu öğretmenleri, değerler eğitimini, gölge oyunu karakterleri Hacivat ve Karagöz’ü canlandırarak veriyor.

Kasım ayı için belirlenen “Komşuluk ilişkileri, okula kahvaltı yaparak gitme ve erken yatıp erken kalkma” konularını kendi yazdıkları senaryo ile sahneye koyan öğretmenler, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Proje sorumlusu sınıf öğretmeni Ümit Çobantepe, “Bir öğrenme metodu olan dramadan ve milli karakterlerimiz olan Hacivat – Karagöz’den eğitim ve öğretimde yararlanmış oluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem eğleniyor hem de değerler eğitimi konularını aktif olarak öğrenmiş oluyorlar. Aralık ayında ‘saygı’ konusunu işleyeceğiz” dedi. Okul müdürü Muhterem Kılınç, projede görev alan öğretmenleri tebrik ederek, değerler eğitimini ve eğitim-öğretimde drama yönteminin uygulanmasını önemsediklerini söyledi.

#

07 Kas 2012 - 17:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber