GZP gece uçuşlarına kapatıldı

Alanya GZP havalimanı, pist uzatma çalışmalarının başlaması nedeniyle gece uçuşlarına kapatıldı. THY ve Pegasus uçuşlarını bire indirdi.

 ALANYA Gazipaşa Havalimanı (GZP) pistinin 2 bin 500 metreye uzatılması çalışmalarının başlaması nedeniyle tüm uçuşlar sabah 08.00 ile öğleden sonra 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. TAV yetkilileri, pist inşaatı sırasında pistin bir bölümünün kullanılamayacağını belirterek, kış döneminde uçuşların azalmasını fırsat bilerek ilave edilecek 500 metrenin yapımının tamamlanacağını belirtti. Bilindiği gibi Alanya-Gazipaşa karayolunu tünelle geçecek olan pist denize doğru uzatılacak. Böylece orta gövdeli tüm uçaklar tüm iklim şartlarında daha rahat iniş kalkış gerçekleştirecek. Gece uçuşlarına kapatılan Alanya GZP'ye yaz boyunca günde ikişer sefer yapan Türk Hava Yolları (THY) ile Pegasus sadece sabah saatlerinde birer sefer yapacaklar. THY, İstanbul Atatürk'ten sabah saat 09.05'te kalkarken, GZP'den 11.25'te hareket edecek. Pegasus ise İstanbul Sabiha Gökçen'den 06.45'te kalkarken, GZP'den 08.25'te hareket edecek. AnadoluJet'in Ankara Esenboğa'dan haftada 4 gün gerçekleştirdiği seferlerin saati değişmedi. AnadoluJet, 12.35'te Ankara'dan kalkarken, 14.10'da GZP'den hareket etmeye devam edecek. Pist uzatma çalışmalarının Nisan ayına kadar tamamlanması planlanıyor. THY ve Pegasus yaz tarifesini Nisan sonunda başlatacak ve sefer sayısını arttıracak.

26 Eki 2014 - 07:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber