Gündoğdu'dan Dim TV'ye özel açıklamalar

Alanya'nın yeni nesil kanalı Dim TV'de her cuma ekrana gelen Alper Kutay'la Politika Kulisi'nin bu akşamki konuğu Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu oldu

27 KASIM 2016'dan bu yana Alanya Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Gündoğdu'nun, 14 aylık süreçte yaptıkları ve bundan sonraki çalışmaları masaya yatırıldı. Ülkü Ocakları'nın başlattığı uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra 30 Ocak Salı günü yapılacak sünnet şöleninin detayları ve Milliyetçi Hasreket Partisi'nin (MHP) 2018 politikaları konuşuldu. İşte öne çıkan başlıklar:

'GENÇLER ÖNCELİKLE KENDİNİ BİLECEK'

Ülkü Ocakları ve Türk milliyetçiliğiyle tanışmam çok erken yaşlarda oldu. Edebiyat öğretmenimin sınıfta 'Bundan iyi bir ülkücü olur' diyerek kitap hediye etmesiyle başladı. Ben bu romanı okurken sosyal hayat içerisinde sadece ticaret, barınma, giyinme gibi insani ihtiyaçların dışında başka şeylerin de olduğunu gördüm. Kiitabın kapağını kapattığımda da 'Ben ülkücü olacağım' dedim. 16-17 yaşları çok hassas bir süreç. Bu yaşları Ülkü Ocakları'ndan çıkış yaşı olarak görüyoruz. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin bir programda soruyu cevaplamasıyla oldu. O da, "Ben bir ülkücüyü en az dünyada geçerli olan bir yabancı dili bilen, çağın gereği olan interneti doğru kullanan, bölgenin herhangi bir yerinden Türkiye'yi etkileyecek sorunu analiz edebilecek nitelikli bir genç olarak tabir ediyorum" demişti. Ondan aldığım moivasyonla yüksek lisans yaptım. Çıkış noktam bu şekilde. Ülkü Ocakları'yla tanışmamın hayatımda 95'lere kadar beni yönlendiren bir etkisi var. Bu bir sevda, bu bir inanç. Toplumların gelişmesinde kitap okumak çok önemlidir. Önce mensup olduğu ülkenin tarihini, mensubu olduğu dinin tarihini, kendi benliğini ve misyonunu bilecek gençler. Ülkü Ocakları'na geldiklerinde bu tarz kitapları çok rahat bulabilirler. Gençlik merkezlerimizde de bunlarla ilgili gerekli eğitimleri veriyoruz.

'HAMLAR PİŞECEKLER YANACAKLAR'

MHP'nin ve Ülkü Ocakları'nın hiyerarşisi Devlet Bahçeli'de birleşiyor. Gençlik kollarından çok farklı bir yapımız var. Ülkü Ocakları'nda genci de yaşlısı da var. Yaş gruplarının çok farklı olduğunu görebilirsiniz. 'Hamdım, piştim, yandım' gibi bir süreç var bizde. Bu geleneklerimiz de kurallarımızda 5 bin yıllık Türk geleneklerinden ve İslam ahlakıyla faziletlenecek gençler yetiştirmek. Gençlerin hata yapma olasılığını en yüksek olduğu dönemler. Bunların o dönemde üzerinde güzel bir şekilde çalışılırsa bir milletin kaderi buna göre şekilleniyor. Toplumda bir birey ve sorumluluk sahibi olduklarını onlara anlatmaya çalışıyoruz.

'GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR'

Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, Türkiye genelinde son 2 senedir 'Damarlarındaki asil kanı kirletme' sloganı doğrultusunda uyuşturucuyla mücadele veriyoruz. Bu mücadelede de tabiki kolluk kuvvetlerimiz, polisimiz, savcımız kendi görevlerinin üstünde bir efor sarfediyor. Özellikle Alanya'da bununla ilgili bir mücadele var. Ancak toplumsal bir otokontrol de olması lazım. Bizim en büyük sermayemiz gençliktir. Ancak niteliksiz gençlik de toplumun sırtında bir yük olarak ortaya çıkacaktır. Uyuşturucu satıcını bildirmesi ve etrafında herhangi bir olay vuku buluyorsa müdahale etmesini bilmeliyiz. Bananeci olunmasın. Biz polis, asker değiliz onlar gibi müdahale etmeyeceğiz. Ancak 155'i arayabiliriz. Bu konuda aileler de çocuklarını gözlemlesin. Bir değişiklik görünce bunu araştırsın. Gerekirse ceplerini karıştırsın. Alanya da bu konuda çok hassas bir bölge. Demografik yapısıyla çok karışık bir yer. Turizmin getirdiği artılar olduğu gibi eksiler de var. Biz de bunu ne kadar tolere edersek o kadar iyi olur. Devletimizin uyuşturucuyu ana madde olarak dile getirmesi, Ülkü Ocakları'nın bu konuda taşralara kadar çalışmalar yapması sevindirici. Demek ki hastalığı tespit etmişiz ve tedavi için çabalıyoruz.

'BİZ MİLLİ MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ'

Ben günlük siyasi argümanlar ve taraflardan biri değilim. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli günlük siyasi değerlendirmelerini yapıyor. Biz daha çok milli yönleriyle değerlendirebiliriz. Devlet bey, 1997 yılında MHP Genel Başkanı olduğundan bugüne kadar yaptığı açıklamaların hepsi MHP'nin sitesinde var. O günden bugüne bakılsın, her yıl neler söylemiş, çizgisinde hiçbir şaşma var mı? Söylediklerinde farklı bir şey var mı? 'Zamanında eleştiriyordu' diyorlar, biz bazı konuları hala eleştiriyoruz. Ancak doğru çizgiye gelen bir yapı varsa bu yapıyla birliktelik kurmak milli bir meseledir. Devletin bir yapısı var. Binlerce yıllık devlet geleneğinde şuna inanıyoruz, eğer polis ve asker, yargı, yürütme, yasama görevini yapmazsa ülkücüler buna müdahale eder. Ama biz herkesin görevini yaptığını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Liderimiz Devlet Bahçeli'nin oluşturduğu ittifaka zeval getirecek hiçbir harekette biz yokuz. Biz mutlu-mesut yaşayanların olduğu bir ülke istiyoruz. Milli ve manevi değerlerimizden başka derdimiz yok. Bunları istismar etmeye çalışan olursa karşına çıkarız. Biz bu ittifaka sadığız.

'ALKÜ'YÜ KİMSE SİYASALLAŞTIRAMAZ'

Alanya'da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi olmak üzere bizim için iki ayrı değer. Rektörlerimiz ve Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun çalışmalarıyla üniversite şehri olabilecek bir potansiyelimiz var. Üniversite sorunlu bi yer olursa şehre zarar verir. Ama gelişirse de şehre katkı sağlar. Ben göreve geldikten sonra bu konuda çok hassas davrandım. Orada demokrasi kültürü, seçim kültürü ve öğrenci kültürünün geliştirmesi konusunda hiçbir etki yapmadık. Üniversitenin dışında kaldık. Ancak kulağımıza bazı duyumlar geliyor. İnanmak istemiyorum ama üniversitenin genel sekreterinin bir Türk milliyetçisi olması, ocak başkanının arkadaşı olması dolayısıyla görevden alınması söz konusuysa üzülürüz. Bir tercihse saygı duyarız. Bakın bir akademisyen bu nedenle görevden alınıyorsa bunu görevden alanın söylemesi lazım. Kurucu iradenin savunucusu bir insan böyle bir siyasi yaklaşımla görevden alınıyorsa biz bunun takipçisi oluruz. ALKÜ'yü kimse siyasallaştıramaz. Kimse orada siyasi dizayna girmesin. Ben öngörülerimi söylüyorum. Anlayan anlar. Biz milli bir duruş sergiliyoruz. Oradaki hocaların görevleri önce insan yetiştirmek. Devletine, milletine bağlı bir Türk yetiştirmek suç mu? Bunu gerekçe göstererek görevden el çektiriyorsa sonuna kadar takipçisiyim. Başka gerekçeler varsa da ifade etsinler. İzleyenler hafızalarını yoklayınca hatırlayacaklardır, ALKÜ henüz Akdeniz Üniversitesi'ne bağlıyken oluşturulan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kadroları bugün hesap veriyor. Bunun öncesinde bu yapı görevdeyken ALKÜ'deki açılım sürecinde oluşan boşluğu değerlendiren PKK'lı teröristlerin bu üniversitede neler yaptığını ve bu yapının altından kimin çıktığını da milletimizn hatırlamasını istiyorum. Değer olarak gördüğümüz ALKÜ'nün hem Türkiye hem dünyada duyulmasını istiyoruz. Rektörümüzün de hassasiyetle yaklaşacağını düşünüyorum.

'HOCA EFENDİ DİYEREK KANDIRILAN OLMADIK'

Basit bir matematik yapalım. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede kurumlara sızma sürecinin 40 yıllık bir süreç olduğu ifade ediliyor. Böyle bir yapıyla mücadele etmek tabiki kolay değil. Değişik algı operasyonları yapılmış. Bu konuyla muhattap olan ve mücadele veren ilk yapı da ülkücüler. Okyanus ötesi dediğimizde bunun altına birçok şey girer. Ülkücüler 2007'de de FETÖ'ye karşı savaş açmıştı. Birileri 'Hoca hazretleri' derken kandırılmış olabilirler ancak biz çok mücadele ettik. MHP'ye, Ülkü Ocakları'na sızma girişimlerine tanık olduk. Her defasında liderimizin öngörüsüyle Allah'a şükür temiz kaldık. Düşmanımızı da tanıdık. Alanya üzerinde de Başsavcımız Yasin Emre ve konuyla ilgili hakimlerimiz özveriyle çalışıyor. Mesai saati düşünmeden çalışan savcılarımızı biliyorum. Onların verdiği bu mücadele memleketi ayağa kaldıracak. Alanya'daki FETÖ'cülerle ilgili operasyonların iyi gittiğini düşünüyorum. Bir daha bugünleri görmemek üzere çalışalım.

'ARAMIZIN BOZULMASINI BEKLEYENLER VAR'

Belediye-Parti-Ocak çatışmasını bekleyenler varsa eğer çok beklerler. Biz Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'in belediyecilik noktasında Alanya için yaptığı çalışmaların arkasındayız. Kendisinin nasıl çalıştığını görüyorum, gözlemliyorum. Hizmet bekleyen bölgeler daha çok kırsalda. Adem başkandan önce Alanya'da deniz, kum, güneş her şeyden önce gelirdi. Şimdi teleferik, yeni belediye binası, Güneş Enerji Santrali (GES) ile Alanya kendisine ulusal medyada yer buluyor, adından söz ettiriyor. Bizim aramızda problem yaşama, ayrılık olma gibi bir durum zaten olamaz. Ama şahsen bekleyen varsa da çok bekler. Canı sıkılır beklemekten.

'KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ'

30 Ocak salı günü sünnet şöleni var. Biz asker düğünü, sünnet düğünü gibi gelenekleri olan bir ülke olarak toplu sünnet şöleni oluşturmak üzere yola çıktık. 30 Ocak'ta da buna vesile olmak istiyoruz. Aileler bu konuda Ülkü Ocakları'na ulaşabilirler.

PROGRAMI DİM TV'DE İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

DİM WEB TV NASIL İZLENİR

'YENİ Nesil Televizyon' sloganı ile yayın hayatına başlayan Dim TV'ye, dimtv.tv internet adresinden, Google'a 'Dim TV' yazıp aratarak veya facebook.com/dimtvalanya adresinden, twitter.com/dimtvalanya adresinden, youtube.com/yenialanya adresinden kolayca ulaşabilirsiniz. Dim TV'nin küçük boyutlu uygulamasını telefonunuza PlayStore veya AppleStore'dan kolayca indirebilirsiniz. Böylece cep telefonunuza gelecek bildirimlerle canlı yayınları ve haberleri kaçırmazsınız. Ayrıca, Smart TV'lerde tarayıcınıza dimtv.tv yazarak ya da Youtube uygulamasından 'Dim TV' şeklinde aratarak da büyük ekran konforunda, yüksek kalitede Dim TV'yi izleyebilirsiniz. Ayrıca masaüstü bilgisayarınızdan www.yenialanya.com'a gidip, ana manşet panelinin sağında yer alan "Dim Web TV" logosuna tıklayarak da kolayca Dim TV'ye ulaşabilirsiniz.

19 Oca 2018 - 21:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber