Gülen cemaatinin okulu için flaş karar

Bolu Belediyesi, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bir anaokulu, bir dershane ve bir koleje ait iki okulu ruhsatsız ve projeye aykırı oldukları gerekçesiyle geçen ay mühürlenmişti

BOLU Belediyesi, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bir anaokulu, bir dershane ve bir koleje ait iki okulu ruhsatsız ve projeye aykırı oldukları gerekçesiyle geçen ay mühürlenmişti. Bolu Belediyesi'nin, mühürlediği Fatih Koleji'ne ait ilkokul ve ortaokul binaları için Sakarya 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.
DERSHANE, KOLEJ... HEPSİ MÜHÜRLENMİŞTİ
Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve anaokulu binaları geçen ay Bolu Belediyesi ekiplerince mühürlenmişti. Mühürlenen okul binalarına 'bu bina projeye aykırı imalat yapılması nedeniyle belediyemizce mühürlenmiştir' yazılı levha asıldı. Belediye, okul binalarının mühürlenmesine gerekçe olarak projeye aykırı imalat yapılmasını gösterdi.
OKUL YÖNETİMİ MAHKEMEYE GİTTİ
Okul yönetimi, uygulamanın iptali ve durdurulması amacıyla Sakarya 2. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Okulun avukatı Teoman Yaman, Bolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü inşaat durdurma zaptının ve buna istinaden tabela dikilmesine ilişkin işlemin hukuka aykırı olduğunu savunarak uygulamanın iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti.
YÜRÜTME DURDURULDU
Talebi inceleyen Sakarya Nöbetçi İdare Mahkemesi; dava konusu işlemin inşaat durdurma zabtına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması sebebiyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip, yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.
ORTAOKUL DA İKİYE BÖLÜNMÜŞTÜ
Bolu'da Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve anaokulu binalarını mühürleyen belediye, Sandallar Mahallesi'nde yer alan Fatih Koleji'nin ortaokul binasının bahçesini ikiye bölerek yol geçirmişti. Okulun bahçe duvarlarını iş makineleriyle yıkan belediye, üç tarafı tarlayla çevrili olan okul bahçesine yol ve kaldırım yapmıştı.

16 Ağu 2014 - 15:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber