FATMA ANA'YA SON GÖREV

AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) 2010-2012 Dönem Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun, akciğer rahatsızlığı nedeniyle vefat eden annesi Fatma Çavuşoğlu, dün yaklaşık 6 bin vatandaşın katıldığı cenaze töreniyle Türkler beldesindeki aile kabristanında toprağa verildi. Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı.

GÜNÜN HABERİ/ALPER KUTAY
ANKARA TÜRKLER BELDESİNDEYDİ
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Antalya milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Enç ve Menderes Türel ile çok sayıda siyasetçi, işadamı ve bürokrat da törende hazır bulundu.
ÇAVUŞOĞLU BÜYÜK ACI YAŞADI
EŞİNİ kaybetmenin acısını yaşayan Osman Çavuşoğlu zaman zaman gözyaşlarına hakim olamazken, merhume Fatma Çavuşoğlu'nun oğullarını teskin etme görevi ise Ankara'dan gelen siyasilere düştü. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki kişisel hesabından dün akşam tüm sevenlerine mesaj gönderen Mevlüt Çavuşoğlu, "Arayan ve yanımıza gelen herkese teşekkür ederim" dedi.

AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanlığı görevini 23 Ocak’ta devreden AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nu anne acısı yaşadığı gün Alanya’daki sevenleri ile Ankara’daki parlamenter dostları yalnız bırakmadı. Akciğer rahatsızlığına bağlı olarak bir aydır tedavi gördüğü Antalya'daki özel bir hastanede önceki gün sabah saat 04.00'de hayatını kaybeden AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun annesi Fatma Çavuşoğlu, doğum yeri olan Alanya'nın Türkler beldesinde dün saat 14.00’de düzenlenen geniş katılımlı bir cenaze töreniyle toprağa verildi. ANKARA’DAN ZİYARETÇİ AKINI AKPM'de iki yıl başkanlık yaptıktan sonra 23 Ocak 2012 tarihinde bu görevi devreden Çavuşoğlu'nun annesi Fatma Çavuşoğlu'nun cenaze törenine, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Enç ve Menderes Türel de katıldı. 6 BİN CİVARINDA VATANDAŞ KATILDI Alanya’dan yüzlerce siyasetçi, bürokrat, turizmci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda vatandaş da Çavuşoğlu ailesini acılı günlerinde yalnız bırakmadı. Çavuşoğlu ailesi, Türkler beldesindeki evlerinin yan tarafına kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti. Anne Çavuşoğlu’nun cenazesi dün saat 14.00’de Türkler beldesindeki evinden alındı, bir süre omuzlarda taşınarak bir minibüs ile Türkler Merkez Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze namazı burada Antalya Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırıldı. Cenaze namazı sırasında anne Çavuşoğlu’nun eşi Osman Çavuşoğlu ve AK Partililer en ön safta yer aldı. BELDENİN ‘FATMA ANASI’ İDİ Cenaze namazının ardından Mevlüt Çavuşoğlu ve kardeşleri mezarın içine girerek cenazeyi yerleştirdiler. Mezara ilk toprağı baba Osman Çavuşoğlu, ardından merhumenin oğlu Mevlüt Çavuşoğlu, Ömer Çelik ve Egemen Bağış attı. Fatma Çavuşoğlu, Türkler Belediye Başkanı AK Partili Hayri Çavuşoğlu ve Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun annesi, Türkler Belediyesi eski başkanı Osman Çavuşoğlu'nun da eşiydi. Yakın çevresinde ‘Fatma Ana’ olarak tanınan merhume Fatma Çavuşoğlu’nu yakından tanıyanlar, “Evinden kendisinin, eşi ve oğullarının kalabalık gruplardan oluşan misafirleri hiç eksik olmazdı. Yıllardır hiç yardımcısı olmadan, kendisi ve gelinleriyle yemek pişirip servis ederek misafir ağırladı. Hiç tanımadığı insanlar bile beldesine uğrasa, yemek ikram ederdi. Sofrası herkese açıktı” dediler.

#

04 Şub 2012 - 00:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber