'ESNAF TARIMA YÖNELİYOR'

Ziraat Odası Başkanı Musluoğlu, turizmden umduğunu bulamayan esnafın tarıma yöneldiğini açıklarken, Mal Müdürü Ertunç da son yıllarda tarıma yönelik yatırım talebinin arttığına dikkat çekti

- KÜBRA DUMAN 

ALANYA Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, turizm esnafını tarıma yönelten en önemli nedenin Herşey Dahil (HD) sistemi olduğunu belirterek "Turizm temsilcileri yaptıkları açıklamalarda konaklama tesislerinin yüzde 90 ile yüzde 100 oranında dolu olduğunu belirtiyorlar ancak esnaf dükkanına aldığı malın parasını dahi ödeyemez durumda. Oteller dolu, çarşı boş. Esnaf bu yüzden tarıma yöneliyor" dedi.
'İLK TERCİHLERİ MEYVECİLİK'
MUSLUOĞLU, Ziraat Odası'na son aylarda çok sayıda turizm esnafının üyelik kaydı yaptırdığını belirterek "Bu insanlar uzun yıllardır Alanya turizmine emek veren kişiler. Turizmde siftahsız dükkan kapattıklarını, geçinmek için son çarelerinin tarım olduğunu belirtiyorlar. Çoğu meyvecilik yapmayı tercih ederken, eski esnafların bir kısmının muzculuk ve seracılık yaptıklarını gözlemliyoruz" dedi. 'TARIMA YATIRIM TALEBİ ARTTI'
ALANYA Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertunç ise Alanya'da insanların tarım arazisi almak ve kiralamak için kendilerine yoğun olarak başvurduğunu belirterek "Alanya'da üç önemli sektör var, bunlar turizm, inşaat ve tarım. Bu üç sektöre de yatırım yapılıyor ancak son yıllarda tarıma yönelik yatırım talebinin artması dikkatimizi çekiyor. Bu çerçevede arazi satışına ilişkin çalışmalarımız sürüyor" dedi.

#

30 Eyl 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber