‘Esnaf sahipsiz değildir’

ALANYA’DAKİ özellikle butik tarzı işletmelerde satılan imitasyon ve taklit mallara yönelik hafta sonunda Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği şok operasyon, Alanya esnafını sokağa döktü.

Pazartesi günü küçük bir esnaf grubunun Cuma Pazarı’nda gerçekleştirdiği eylemin ardından dün de yüzlerce esnaf öğle saatlerinde kepenk kapayarak Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Ellerindeki pankart ve dövizlerle operasyonların durdurulmasını isteyen esnafın isyanına destek veren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal medya Twitter’da verdiği mesajda esnafın yanında olduğunu belirtti.
‘HEP ESNAF MI SUÇLU OLACAK?’
Dim, “Markalı taklit ürün konusunda üretim yapan, yaptıran veya yurda sokan suçlu değil de perakende satan mı suçlu? Esnaf mağdurdur, suçlu değil. Eğer bu ülkeden bu taklit utancı tamamen temizlenecekse, önce kaynak kurutulsun, sonra da esnafın malının parası ödensin, kimse mağdur olmasın” dedi. Cuma Pazarı civarı Eczacılar Caddesi üzerinde butik işletmeciliği yapan Adem Tunç adlı bir esnaf ise Dim’in verdiği desteğe teşekkür etti. Tunç, “Başkanım, iyi ki varsınız. Bizi kimse anlamıyor. Gümrükte rüşvet alanlar suçsuz, para babaları suçsuz, en alt küçük esnaf mı suçlu” diye sordu.
‘ODALAR ESNAFINA SAHİP ÇIKSIN’
Tunç’un teşekkür mesajına yanıt veren Dim, “Bu konuda sizin sonuna kadar arkanızdayım. Sizin suçunuz esnaf olmak. İmalatçı veya ithalatçı olsaydınız, size de bir şey olmazdı” derken, 25 Metrelik Yol üzerindeki Kerim Akmaz Kuyumculuk sahibi Kerim Akmaz da Dim’e ve Tunç’a destek verdi. Akmaz, “Sonuna kadar destekliyorum. Önce İstanbul’da bitirsinler. Bu işin kaymağını bu malları üretenler yer. Kaymağı İstanbul yiyor, acısını sezon başlamadan Alanya esnafı çekiyor” dedi. Dim’in desteğine teşekkür eden butik işletmecisi Adem Tunç’un, “Teşekkür ederim değerli büyüğüm. Oda başkanlarımız sağ olsunlar ancak aidat toplamayı ve oy isteyip bol bol yurtdışında gezmeyi biliyorlar” sözlerine Dim, “Esnafı kimse suçlu göstermeye kalkışmasın. Esnafı suçluymuş gibi savunamayan meslek örgütlerine de yazıklar olsun. Esnaf kimsesiz değildir” karşılığını verdi.

#

27 Şub 2013 - 00:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber