Erdoğan ve Putin'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ortak açıklamaları turizm sektöründe büyük sevinç yarattı

İKİ liderin turizm sektörüne moral veren açıklamaları şöyle:
PUTİN: TÜRKİYE TEKRAR GÖZDE ÜLKE  
Kültürel alandaki işbirliğini de ele aldık. 2019 senesinin karşılıklı kültür ve turizm senesi olması planlanıyor. Rus turistlerin Türkiye'de güvenli şekilde tatil yapmasını sağlama konusunda görüşmeler yapıyoruz. Türkiye tekrar gözde ülke haline gelmeye başlıyor Rus turistler için."
ERDOĞAN: TURİZMDE HEDEFİMİZ REKOR
Maalesef 2015 yılı sonunda bizleri derinden yaralayan hadise sebebiyle ciddi zaman kaybettik. Ancak iki ülke dostluğunun, tüm provokasyonları aşacak durumda olduğunu gördük. İki ülke ilişkilerini normalleştirme yönünde önemli mesafeler kaydettik. Karşılıklı güven unsurunu tesis etmek ve bunun ekonomik alana sirayet etmesini bekliyoruz. Rusya'nın ülkemizle ekonomik ilişkiler bağlamındaki kısıtlamalarını tamamen kaldırmasını bekliyoruz. Ancak bu şekilde geçmişte açıkladığımız 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmamız mümkün olacaktır. Zira bizler, iki ülke olarak 38 milyar dolar hedefini gerçekleştirmiştik fakat bu son olaylardan sonra 17 milyar dolara kadar düştük. Şimdi bunu tekrar telafi ederek inanıyorum ki bu kaybımızı önleyeceğiz. Özellikle turizm alanında bu yıl bir rekora imza atmak istiyoruz. Ben buradan Rus dostlarımızı ülkemize davet ediyorum. Gelsinler, Türkiye'nin tarihi, turistik, kültürel güzelliklerini onlar da görsünler.
'RUSLAR TÜRKİYE'DE RUBLE KULLANACAK'
Milli paralarla ticaretin artırılmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan böyle Rus vatandaşlarının Türkiye'deki ticaretlerinde Ruble, Türk vatandaşlarının ise Rusya'da Türk lirası kullanabileceğini belirtti. Erdoğan şöyle devam etti: Bunun ticaretimizin üzerindeki kur baskısını da hafifleteceğini düşünüyorum. Bugün imzaladığımız anlaşmalarla güçlü bir irade ortaya koyduk. Türk-Rus ortak yatırım fonunun kurulmuş olması ciddi bir adımın, güçlü bir adımın atılmış olmasıdır. Bu anlaşmalar ve bugün aldığımız kararlar kaybedilen zamanı telafi edecek, iki ülke ilişkilerinde sıçrama yaratacaktır.

PUTİN: TÜRKLERE VİZE KOLAYLIĞI
Türk vatandaşlarına yönelik çalışma izinleri, vize kolaylığı ve Türk şirketlerine yönelik yasaklar en yakın zamanda kalkacaktır, bu konuda siyasi karar alındı. En yakın zamanda uygulanacaktır.

11 Mar 2017 - 01:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber