Engelli oğlunu sevgiyle hayata bağladı

Çanakkale'de yaşayan emekli ana sınıfı öğretmeni 63 yaşındaki Nükhet Öğüş, 42 yaşındaki engelli oğlu Özgür Öğüş'ün aldığı Anneler Günü hediyesiyle en büyük mutluluğu yaşadı. Sadece ellerini kullanabilen oğlunun verdiği kırmızı gülün kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Nükhet Öğüş, bütün ailelere seslenerek mutluluğun anahtarının sevgi olduğunu belirtti

ÇANAKKALE Esenler Mahallesi'nde yaşayan Nükhet ve Mehmet Faruk Öğüş çiftinin oğulları Özgür Öğüş, 1973 yılında Konya Doğum Evi'nde 7 aylık prematüre bebek olarak dünyaya geldi. 1 kilo 800 gram ağırlığında doğan Öğüş, doğum sırasında beyin hücrelerine oksijen gitmediği için beyin felci geçirdi. Doktorların doğumun ardından "12-13 saatten fazla yaşamaz" dedikleri Özgür, tam 42 yıldır tekerlekli sandalyede annesinin özverili bakımıyla yaşamını sürdürüyor. Bedensel ve zihinsel engelli Özgür'ün iyileşmesi için çalmadık kapı bırakmayan Öğüş çifti, 1974'te Konya'dan Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'ne taşınarak tedavi yollarını araştırdı. Cerrahpaşa, Çapa ve Hacettepe Tıp fakültelerinin ardından Ankara Numune Hastanesi'ndeki doktorlarla görüşen anne Nükhet Ögüş, "tedavisi yok" yanıtına karşın pes etmedi ve oğlunu Almanya'ya götürdü. Almanya'da 3 ay boyunca egzersiz hareketleriyle ayakları çalıştırılan Özgür Öğüş, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedaviyi yarım bırakarak Türkiye'ye döndü.

42 yıl boyunca oğluna her türlü zorluğa karşın bebek gibi baktığını söyleyen emekli Nükhet Öğüş, "Özgür'ün bakımı için çok ihtimam gösterdik. O zamanlar küvez yoktu. Belki hemen oksijen verilmiş olsaydı, iyileşebilirdi. Yıllarımız hastanelerde geçti. 42 yıldır oğlumuza bebek gibi bakıyoruz" dedi.

ANNESİNE KIRMIZI GÜL ALDI

Anneler Günü için babasının yardımıyla kırmızı gül alan Özgür Öğüş, annesine duygu dolu anlar yaşattı. Anne Nükhet Öğüş oğluna teşekkür edip onu çok sevdiğini söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Nükhet Öğüş, "Oğlumun askere gitmesini isterdim. Yine de Allahıma şükrediyorum. Bana bir evlat verdiği için, anneliği tattığım için. Ben buradan ailelere sesleniyorum. Çocuklarınıza her zaman sevgi verin. Onları asla üzmeyin, vurmayın, dövmeyin. Mutluluk ancak sevgiyle oluyor" dedi.

09 May 2015 - 15:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber