En acı veda! Alanya’da binler şehidini uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Irak sınırındaki Batıntepe üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce sızma girişiminde bulunulması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli son yolculuğuna uğurlandı.

En acı veda! Alanya’da binler şehidini uğurladı
Haber albümü için resme tıklayın

HAKKARİ'NİN Yüksekova ilçesi Irak sınırında bulunan Batıntepe üs bölgesine, PKK'lı teröristlerin sızma girişiminde bulunması sonucu çıkan çatışmada şehit olan ve aslen Kırşrhirli olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli, son yolculuğuna Alanya’da uğurlandı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin naaşı askeri uçakla dün akşam saatlerinde Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na getirildi. Askeri törenle helallik için şehit annesinin evine götürülen şehit Zencirli’nin naaşı daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Mezarlığı'ndaki Asri Mezarlık Camii'ne getirildi. Bugün öğle namazının ardından şehit için mezarlık yanındaki alanda cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haşim Çakmaklı, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileriyle, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Tören alanındaki şehidin naşının yanına gelen baba Hamza Zencirli, annesi Leyla Çelik ile kardeşleri Kamuran, Armağan, Yusuf ve Mustafa Zencirli ağıt yakarak gözyaşı döktü. Anne Leyla Çelik, şehit oğlunun tabutunun başında, en son Pazar günü görüştüklerini belirterek fenalık geçirdi. Antalya Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından tören alanına toplanan kalabalığın omuzlarında taşıdığı şehidin naaşı, aynı mezarlıkta bulunan Alanya Garnizon Şehitliği'ne gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Bu arada Alanya Garnizon Komutanlığı personeli, şehit Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli için üç pare silah atışı yaptı. Şehidin ailesi ve memleketi Kırşehir’den gelen yakınları kabri başında uzun süre gözyaşı dökerken, yetkililer, taziyelerin Mahmutlar Mahallesi’nde kabul edileceğini bildirdi.

15 May 2019 - 12:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber