Ehliyeti olmadığını 7 yıl sonra öğrendi

Bursa’da, 1998 yılında ehliyet alan engelli vatandaş, emniyet kemeri takmadığı için kendisini durduran polislerden ehliyetinin 7 yıl önce iptal edildiğini öğrenince şok yaşadı

EVLİ 

ve bir çocuk babası engelli Harun Tunç, "1998 Aralık ayında ehliyet aldım. 2007 yılında indirimli özel bir araç almak için müracaat ettim. Ama araç firması tam teşekkülü rapor istedi. Devlet Hastanesi'ne müracaat edip rapor istedim. Hastane olumlu rapor veremeyince, ben de nasıl olsa ehliyetim var diye üzerinde durmadım. Meğerse trafiğe yazı yazmışlar, trafik şubesi de heyet raporuna istinaden ehliyetimi iptal etmiş. Fakat bana tebligat gelmedi" dedi.

"7 YIL SONRA ÖĞRENDİM"

Araç kullanmaya devam ederken emniyet kemeri takmadığı için durdurulunca ehliyetinin iptal edildiğini tam 7 sene sonra öğrendiğini anlatan Tunç, "2014 Aralık ayında durumu trafikte durdurulunca anladım. Rutin çevirmede emniyet kemeri takmadığım için GBT'ye bakıldığında ehliyetimin iptal olduğu görüldü. Ehliyetsiz araç kullanmaktan bin 462 TL ceza kestiler. Ayrıca emniyet kemeri takılı olmadığı için 80 TL ceza yedim. Bir de ruhsat sahibine, ehliyeti iptal edilmiş bir kişiye araç vermekten 1462 TL ceza yazdılar. Hemen araştırmaya başladım. Tekrar hastaneye gittim, ama rapor alamadım. Yeni çıkan kanuna göre sol eli olan engellere ehliyet veriliyor. Ben doktora danıştığım, ancak bu kanundan hala bilgileri yok. Doktorların elinde 2006 yılındaki yazı var. Doktordan rapor alamadığım için ehliyetimi geri alamıyorum. Bu meselenin bir an evvel halledilmesini istiyorum. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum" diye konuştu.

17 Şub 2016 - 12:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber