Eğitim'den ALTSO’ya ziyaret

ALTSO Başkanı Şahin’i ziyaret eden AÜ AEF Dekanı Prof. Dr. Neslitürk, başarılı öğrencilerin Alanya'ya çekilmesini istedi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Alanya Eğitim Fakültesi (AEF) Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk ve öğretim görevlileri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Alanya’da yüksek öğrenim konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinin bulunulduğu ziyarette konuşan Neslitürk, AEF'nin Alanya için öneminden bahsetti. Neslitürk, Alanya’ya öğrenim görmek için gelecek öğrencilerin şehirde bir hareketlilik kazandıracağına dikkat çekerek, Şahin’le fikir alışverişinde bulundu. Neslitürk, “AEF, öğrencisinin yeteneklerini keşfedip, ona uygun bir eğitim yöntemi ile kapasitesini en üst düzeye çıkarabilen, ama aynı zamanda onlara kültürel liderlik yapabilecek öğretmenlerin yetiştirilmesini kendine amaç edindi” dedi.

ŞAHİN'DEN DESTEK İSTEDİ

Neslitürk, başarılı öğrencilerin AEF'i tercih etmeleri için ALTSO’nun desteğiyle burs çalışması yapılabileceğini vurgulayarak, Şahin’den destek istedi. Neslitürk, “Başarılı öğrenciler Alanya’ya gelmeli. Bunun için ALTSO’nun desteğiyle bir burs çalışması yapılabilir. Yani üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere yahut farklı bir kriterle AEF'ni tercih eden öğrencilere burs sağlanabilir. Bu şekilde başarılı öğrencileri Alanya’ya çekebiliriz” şeklinde konuştu.

'BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ'

ALTSO’nun eğitim konusunda her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Şahin de, odanın eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Şahin, “ALTSO olarak bugüne kadar eğitim anlamında yapılan her çalışmaya destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. AEF'nin Alanya açısından önemini biliyoruz. ALTSO olarak AEF'ne başarılı öğrencileri çekebilmek için atılacak olan her türlü adımın yanında yer alacağız. Bir kriter belirlenerek başarılı öğrenciler Alanya’ya çekilebilir. ALTSO yönetimi olarak bu konuda bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

11 Nis 2014 - 10:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber