Dünya burun rekortmeni reklam yıldızı olacak

"Uluslararası Uzun Burun Yarışması"nda 8,8 santimetrelik burnuyla "dünya burun şampiyonu" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek, bir beyaz eşya firmasınca reklam filminde rol alması için teklif aldı

İSTANBUL'A gitmek üzere Trabzon Havalimanı'na gelen dünya burun şampiyonu Mehmet Özyürek (68), Feshane'de düzenlenecek Artvin Tanıtım Günleri'ne katılmak ve bir reklam anlaşması için görüşme yapmak amacıyla İstanbul'a gideceğini söyledi. Uluslararası Uzun Burun Yarışması'nda Türkiye ve dünyada "altın burun şampiyonu" olduğunu ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini belirten Özyürek, "Şu anda dünyanın en uzun burunlu insanı rekoru bende" dedi. Özyürek, 17 yıldır rekorunun kırılamadığını anlatarak, "Artvin'de yaşamımı sürdürüyorum. İstanbul'daki bir beyaz eşya firmasından reklam teklifi aldım ve 10 gün önce bazı ön anlaşmalar yaptım. İstanbul'a gittiğimde firma yetkilileri ile anlaşırsak reklam filminde oynayacağım" diye konuştu. Daha önce de biri reklam, iki filmde rol aldığını, Türkiye, İtalya ve Güney Kore'de yayın yapan bazı televizyon programlarına katıldığını anlatan Özyürek, "2005 yılında Güney Kore Devlet Televizyonu hayatımla ilgili belgesel çekmek amacıyla Artvin'e gelmişti. Belgesel orada yayımlanınca çok beğenilmiş, bunun üzerine halk baskısıyla yine Güney Kore'den özel bir televizyon kanalının ekibi Artvin'e geldi. 3 gün Artvin'de belgesel çekimimiz oldu. Galiba önümüzdeki Temmuz ayında Güney Kore'ye misafir olacağım" ifadelerini kullandı. Özyürek, Karadeniz'de sevilen birisi olduğunu ancak burun şampiyonu olduktan sonra medyanın da etkisiyle bu sevginin arttığını söyleyerek, "Gerek fiziğimle gerek medeni cesaretimle Artvin'in, Karadeniz'in, Türkiye'nin uluslararası tanıtımını yapmaktan son derece mutluyum. Allah herkesi kendi fiziğine göre güzel yaratmıştır. Ben biraz daha farklıyım. Bu özelliğimle ülkeme katkım olursa sevinirim" dedi. Emekli işçi maaşıyla geçindiğini ifade eden Özyürek, "Ekonomik sıkıntılarım elbetteki var. Bir resmi kurumdan emekli oldum. Emekli maaşı ile geçiniyorum. Böyle bir misyon yüklendikten sonra bir emekli maaşı ile kalmayı kendime yakıştıramıyorum. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanıma sesleniyorum sesimi duy, lütfen gör beni, bekliyorum bir şeyler" diyerek sözlerini tamamladı. Mehmet Özyürek daha sonra Trabzon Havalimanı'ndan uçakla İstanbul'a gitti.

03 Nis 2014 - 11:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber