Doğantaş Bal Şenliği yapıldı

Kaş'a bağlı Doğantaş Mahallesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 5'incisi düzenlenen Doğantaş Bal ve Hasan Şenliği'ne Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Doğantaş Mahallesi Muhtarı Ali Karataş, KUTSO Başkan Yardımcısı Erhan Saraçoğlu, Kaş Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve yaklaşık bin kişi katıldı.

ŞENLİK üreticilerin kovanlardaki petekleri gösterimiyle başladı ve temsili bal konvoyu düzenlendi. Elmalı Belediyesi Mehteran Takımı bir geçiş yürüyüşü yaptı ve konser verdi. Bal üreticileri açtıkları tezgahlarda bal satışı yaptı. Mahalli sanatçılar konser verdi. Ardından Bal Ağalığı ihalesi yapıldı. İhaleyi 5 bin lira veren İsmail Alıcı kazandı. Bir inşaat firmasının sahibi olan Alıcı, ihalesini aldığı Doğantaş Mahallesi'ne yapılacak olan camiinin inşaatından alacağı paranın 20 bin lirasını da bağışladı. Bal Ağası seçilen İsmail Alıcı'ya 25 kilo çam balı hediye edildi. Ardından bal yeme yarışı düzenlendi. 1 kilo balı 40 saniyede yiyen Adem Tatlıkulak birinci, Ayhan Azat ikinci, Süleyman Demirel üçüncü oldu. Bal yeme yarışması birincisi Adem Tatlıkulak, "Yarışmaya katıldığım için çok mutluyum. Bir tabak daha olsa yerim. Balın tadı çok güzel. Doğantaş'ın balı" dedi. Mahalle Muhtarı Ali Karataş, "Balımızda çok iddialı olduğumuz için balımızı tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Şeker hastaları bile balımızı yiyebilir, hiçbir zararı yoktur" diye konuştu. Kaymakam Ulaş Akhan da şöyle dedi: "Festivallerin bizim açımızdan farklı bir önemi var. Özellikle bu festivaller yöremizin tanıtımı, geleneklerimizin, göreneklerimizi devamı, hem birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi açısından çok önemli etkinliklerdir, organizasyonlardır. Ayrıca o beldemizin, yöremizin dünya çapında, ülke çapında tanınmasına vesile olacak ürünleri varsa bunların da insanların beğenisine sunulduğu etkinlikler olmaktadır. Doğantaş, Antalya'nın en çok arı kovanına sahip Kaş'ta en fazla kovana sahip bölgelerimizden biri. Bugün 6500-7000 kovana sahip Doğantaş, Kaş'ın çam balı konusunda tanıtılmasına büyük katkı sunmaktadır."

15 Eki 2018 - 11:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber