Diyabetliler yarışacak

21 – 28 Nisan tarihleri arasında 49'uncusu düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda tamamı diyabetlilerden oluşan dünyanın ilk profesyonel bisiklet yarış takımı Team Novo Nordisk,yarışacak

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu ev sahipliğinde bu yıl 49'uncusu düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda bir ilk gerçekleşecek. Novo Nordisk tarafından kurulan dünyanın ilk tamamı diyabetlilerden oluşan profesyonel spor takımı 'Team Novo Nordisk'in bisiklet yarış takımı, 21 – 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılacak. Alanya'dan başlayıp İstanbul'da son bulacak yarışlarda, Team Novo Nordisk, pedallarını dünyada diyabetten etkilenen herkes için umut ve ilham kaynağı olma misyonuyla çevirecek. Diyabetle mücadeleye kendini adamış bir firma olan Novo Nordisk'in en büyük çabasının, en gelişmiş tedavilerle diyabetli hastaların daha kolay yaşam sürmelerini, hayatlarını diledikleri gibi yaşayabilmelerini ve diyabetin engel teşkil etmeksizin hedeflerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Şebnem Avşar Tuna, "Novo Nordisk'in kuruluşunun 90'ıncı yılında tamamı diyabetlilerden oluşan bu profesyonel ekibin ülkemizde 49'uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda yarışacak olması bizleri çok heyecanlandırıyor. Team Novo Nordisk, 'Diyabeti Değiştirmek' adına verdiğimiz bu çabanın boşa gitmediğini gösteren önemli bir örnektir. Bu ekip, düzenli egzersiz, doğru tedavi ve iyi kan şekeri kontrolü ile diyabetin hedeflerini gerçekleştirmede engel oluşturmadığını tüm dünyaya göstermekte ve dünyadaki milyonlarca diyabet hastasına örnek olmaktadır. Bu vesileyle Team Novo Nordisk'in ülkemizdeki diyabetli hastalara da ilham vermesini umuyor ve diyabetle mücadelede yalnız olmadıklarını hissetmelerini arzuluyoruz." şeklinde konuştu. 'TAKIMA HOŞGELDİNİZ'
'Team Novo Nordisk' takım lideri Phil Southerland,  "Team Novo Nordisk olarak, Türkiye Bisiklet Turu'na katılacağımızdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Söz konusu yarışma dünyadaki en iyi takımlardan birçoğunun katıldığı çok güzel bir yarışma. 2011 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na da  'Tip1 Takımı' olarak katılmıştık ve Avrupa'da ilk galibiyetimizi Türkiye'de elde etmiştik. Bu başarımızı 2013 yılında yeniden yapılanan ekibimiz 'Team Novo Nordisk' ile tekrarlamayı diliyoruz. Türkiye'deki şeker hastalarına kontrolü ellerine almaları konusunda iyi örnek olacağımızı ve onları egzersiz yapmaya teşvik edeceğimizi umuyoruz. Takıma hoş geldiniz'' dedi. Tamamı diyabetli, farklı ülkelerden 100'ün üzerinde bisikletçi, triatloncu ve koşucudan oluşan 'Team Novo Nordisk'in, 2013 yılı boyunca dünya çapında 500'ün üzerinde spor müsabakasında mücadele etmesi öngörülüyor.

#

10 Nis 2013 - 16:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber