‘Dışarıdan pilot kiralıyoruz’

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “10 yıl içinde Türkiye bir marka üretti, Türk Hava Yolları. Bugün Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti. 10 yıl önce ise ilk 10'un içinde yoktu. Çalışınca oluyor, gayret edince oluyor” dedi.

Yıldırım, Hollandalı firma IFTC ile Türk firma Gözden Holding işbirliğinde yenilenebilir enerji kaynakları kapsamında güneş enerjisinin kullanıldığı Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi Antalya simülatörün açılış törenine katıldı. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 10 yılda havacılık sektöründe önemli adımlar atıldığını belirterek, göreve başladıklarında pilot eğitimi, pilot eğitim merkezi, simülasyon merkezi, uçuş okulu, havaalanı, pilot teknisyeni, bunların yetiştirilmesi için, pilot olmak için hava kuvvetlerinden ayrılan sivil kaynaklardan gelen insanların bakanlığın kapısında kuyruk oluşturduğunu anlattı. ‘AVRUPA’YA KRİZDE YARDIM ETTİK’ Göreve geldiklerinde havacılık sektöründe Türkiye'nin potansiyeline yakışmayan bir tablo ile karşılaştıklarını dile getiren Yıldırım, ''Topu topu 32.5 milyon uçuşun gerçekleştiği 75 milyonluk Türkiye'de, sadece 8.5 milyon iç hatlarda uçuş yapıldığı bir Türkiye... Doğrusu bu rakamlar Türkiye'nin hem coğrafi hem nüfus dikkate alındığında hiç ama hiç de hak etmediği, layık olmadığı bir yapıydı'' diye konuştu. Şimdi ise o günlerin geride kaldığını, birçok şeyin değiştiğini vurgulayan Yıldırım, sadece havacılıkta değil, ulaşımın bütün dallarında, iletişimde son 50 yılda yapılması gerekenlerin son 10 yılda yapıldığını işaret etti. Türkiye'de 5 bin civarında pilotun olduğunu anlatan Yıldırım, ''Pilotlarımız kafi gelmiyor, dışarıdan pilot kiralıyoruz. 700 civarında uçaklarımızda uçuş yapan yabancı uyruklu pilotlar var. Avrupa'daki krizde de onlara mütevazi bir katkımız oldu'' diye konuştu.

#

24 Eyl 2012 - 00:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber