Dinozorlar hortladı mı?

Amasya’da yaşayan bir okul müdürü, dinozor yumurtası fosili olabileceğini tahmin ettiği bir taş buldu

AMASYA’da yaşayan bir okul müdürü, dinozor yumurtası fosili olabileceğini tahmin ettiği bir taş buldu.
Ormanlık alanda bulduğu 6 kilo ağırlığındaki taşın dinozora veya başka bir canlıya ait yumurta olabileceğini tahmin eden Gediksaray Ortaokulu Müdürü Ali Bal, "İlk gördüğümde hayretler içinde kaldım. En dış kısmında beyaz kabuğu andıran tabaka var. Hemen iç kısmında yumurtanın beyazını oluşturan bir kitle. Ortada da yumurtanın sarısı gibi duran bir kitle görünüyor" dedi.
Kendi alanının fen bilimleri olduğu için elinde çeşitli fosiller bulunduğunu, gittikleri piknikte bulduğu taşın ise en az 35 milyon yıl öncesine ait olabileceğini vurgulayan Bal, "Hep kafamda ‘illa dinozor fosili bulmak istiyordum. Dinozor yumurtasına ait fosillerimiz olsun’ diye düşünüyordum. Bu taş yumurtanın var oluşu, yumurtanın fosilleşmesi özelliklerini tamamen taşıyor" diye konuştu.
Beraberindeki jeoloji mühendisleriyle birlikte kendilerine getirilen taşı incelediklerinde kesin bir kanaate varamadıklarını, detaylı inceleme içinde bir üniversiteye göndereceklerini söyleyen Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, “Gerekli incelemeyi yapacağız. Hocamın bize söylemiş olduğu, bizim de ilk etapta aklımıza gelen şey ama tekniğine uygun olup olmadığını araştırıp bildireceğiz. Söylenen fosil olduğu anlaşılırsa bulunan bölgeyi de tespit edip, tabiat varlıkları olarak tescil edip, gerekli işlemleri yaparız” şeklinde konuştu.
(İHA)

08 Tem 2014 - 15:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber