Dim TV Alanyalılara 'doğalgaz'ı sordu

Alanya sokaklarının nabzını tutmaya devam eden Dim Web TV, mikrofonunu bu kez “Doğalgaz” için uzattı

ALANYA'DA doğalgaz altyapısının kurulmasını isteyen vatandaşlar, sadece ısınmak için değil, doğalgazın tüp ve kombi sorunlarına da çözüm olacağını ifade ettiler. İşte Alanyalıların doğalgaz talepleri ve bunun nedenleri:

‘TÜP DOĞALGAZDAN PAHALI’
MUSTAFA ALİBAŞ (AŞÇI)

Her tarafa doğalgaz gitti.  Alanya’ya da gelmesini isteriz. Ben aşçı olarak kendim de ölçtüm. Tüp, doğalgazdan daha pahalı. Gerek ısıtma, gerekse mutfak için doğalgaz gelmesini isteriz.

‘DOĞALGAZ GELİRSE VERGİ ALINMAZ’
MUHARREM KEŞ (KUAFÖR)

Aslında kışın çok soğuğumuz olmuyor ama biz de 3 ay üşüyoruz. Doğalgaz gelse çok güzel olur. Alanya çok nemli bir şehir. Ayrıca soğuk yukarıdan geldiği için bizi aşırı etkiliyor. Diğer ısınma yöntemleri de yetiyor ama bizim kullanmadığımız elektriğin parasını bizden vergi olarak aldıkları için bizim zorumuza gidiyor. Doğalgaz kullanırken aynı verginin alınmayacağını düşünüyorum.

‘ÜLKENİN TAMAMININ DOĞALGAZA İHTİYACI VAR’
KADİR ÖZDEMİR (TEKSTİLCİ)

Türkiye’nin her yeri en az 3-4 ay kış geçiriyor. Ülkemizin tamamının doğalgaza ihtiyacı var. Sadece kış için değil, tüp ve duşun yerine de kullanılacağı için çok iyi olur. 

‘ALANYA’DA DOĞALGAZA GEREK YOK’
İSMAİL ÇEVEN (GÜVENLİK GÖREVLİSİ)

Bence, Alanya’nın doğalgaz gereksinimi yok çünkü Alanya’da soğuk yok. En fazla 1 ay kış var, doğalgaz altyapısının kurulmasını gerektirecek bir durum yok. Hatta Alanya çok sıcak. Serinletici bir şeyler yapılması daha mantıklı olur.

‘DOĞALGAZ TEMİZ YAKIT’
İSMAİL YILDIZ (ESNAF
)
Alanya, nüfusu fazla olan bir yer. Doğalgaz temiz bir yakıt. Elektrik ise pahalı ve onunla evin her yeri ısıtılamıyor. Bu yüzden Alanya’ya da doğalgaz getirilmesini istiyorum.

‘BAŞIMIZDAKİLER BUNUNLA İLGİLENSİN’
HALİT YENİCER (BUTİKÇİ)

Alanya’nın doğalgaza ihtiyacı olmaz olur mu? Hem de çok ihtiyacı var. Alanya artık eskisi gibi değil, havası yavaş yavaş bozuluyor. Zaten yeni binalara baca yapmıyorlar. Yapmadıkları için klimalara dayanıyoruz, bu da pahalıya patlıyor bize. Doğalgaz olursa, banyo ve tüp derdimiz de olmayacak. Başımızdakiler bununla ilgilense çok güzel olacak.

07 Ara 2017 - 23:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

neden - neden güneşi sadece su ısıtmak için kullanıyorsunuz o zaman?güneş enerjisiyle yürüyen belediye otobüsleri var....tabi alanya da değil......güneş enerjisinden elektrik elde etmek dururken ?....kendi şebeken senin olacak istersen üretemeyene elektrik satabileceksin...alt yapı müsait hale getirilecek o kadar....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 23:48
05

yavuz - her gün günes gören alanyada dogalgazi napacaksiniz..asil gunes enerjisinden faydanalinmali..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 23:48
04

Vank You - Ulan sorsalar herkes aç, millet doğalgaz istiyor, bunun özel aparatları, bağlantı ücreti vs var neyle ödeyeceksiniz...? Hepsi cahil... Anadolu dan indim Alanya ya, burada herşey çok süper, yine gelecek ben..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 23:48
03

emir - kesinlikle doğalgaz gelmeli çok gerekli kışın donuyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 23:48
02

bilge tonyukuk - mikrofona konuşan arkadaşlar acaba hayatında hiç 3 haneli doğalgaz faturası ödedi mi? sayaç abonelik ücreti verdi mi? bol keseden sallıyosunuz. doğalgaz gelsinmiş. doğalgazın metreküpü kaç tl haberin var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 23:48
01

AYDAN - EVET KATILIYORU ELEKTİRİKTEN DAHA KULLANIŞLI BÜTÜN MUSLUKLARDAN SICAK SU GELMESİ TÜP BİTTİ SORUNUMUZ OLMAZ EN AZINDAN VE EVİN BÜRÜN ODALARI SICAK OLUR EN AZINDAN KLİMA ELEKTİRİKLİ OCAK FAYDA ETMİYO HER NEKADAR SOĞUK HAVA KISA SÜRSEDE EN AZINDAN ISINMA GEREĞİ DUYUYORUZ BENCEDE DOĞAL GAZ GELMELİ EN AZINDAN ELEKTİRİK ÇOK YAKMAYIZ KLİMA ŞOHBEN FAZLA YAKIYO KIŞIN BENCE HERKES ÇOK MEMNUN KALIR BENCE ALANYANIN TEK EKSİĞİ DOĞAL GAZ HEM SAĞLIKLI HEM KULLANIŞLI UMARIM EN KISA ZAMANDA ALANYADA OLUR YETKİLER İNŞALLAH DUYAR BİZLERİ :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 23:48

Çorum Haber