Dikkat! Zirai don tehlikesi

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ilçede hafif kuvvette don tehlikesi bulunduğundan üreticilere zirai don konusunda uyardı

ALANYA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şehirde hafif kuvvette don tehlikesi bulunması nedeniyle üreticileri zirai don konusunda uyardı. Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle şehirdeki çiftçileri don olaylarına karşı uyardı. Çiftçilerin özellikle ürünlerini don olaylarına karşı korumaları için bazı önlemler alması gerektiğini belirten Rüzgar, ürünü açık alanda olan çiftçilerin bahçenin muhtelif yerlerinde otomobil, traktör ve kamyonların lastiklerini yakıp ortama duman yayarak don olaylarını önleyebileceğini söyledi. Kuru ot ve saman yakılarak ortama duman yayılarak don olayının engellenebileceğini de vurgulayan Rüzgar, "Çiftçilerimiz hava sıcaklığını ölçen cihazlarla bahçelerinde bekleyip sıcaklık sıfır dereceye gelmeden ortama bir şekilde duman yayarak donu engelleyebilirler ancak bu kesin bir çözüm değil. Böylece ortam sıcaklığı 2-3 derece arttırılacağı için hafif şiddetteki donlar önlenmiş olur" dedi.

'SOBASI OLMAYAN SULAMA YAPSIN'

Seraları olan çiftçilerin de sobalarını akşam saatlerinde yakmasını tavsiye eden Rüzgar, "Seralarda sobaları bulunmayanların ise sulama yapması gerekiyor. Ayrıca yağmurlama sulama sistemiyle seraların üzerine su gönderilerek don olayları engellenebilir. Çünkü suyun sıcaklığı sıfır derecenin üzerinde olduğu için don olayları böylece engellemiş olur" diye konuştu.

01 Oca 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber