DHMİ'den metazori uygulama

DHMİ, havalimanlarında özel jetlere yüklenecek ikram ürünlerine kısıtlama getirdi. Hava taksi şirketlerine gönderilen yazıda, uçaklara dışarıdan yiyecek içecek yüklenmesi yasaklandı. Peki, bu yasağın gerekçesi neydi

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi, havaalanlarında ikram hizmetlerinin sadece yetkili şirketler tarafından sağlanması konusunda havacılık işletmelerini uyardı. DHMİ’nin ikram yasağının altında her tepsi başına yüzde 5’lik üretim payı olduğu ortaya çıktı.
İşte DHMİ’nin havacılık işletmelerini çileden çıkaran o uygulamasının ayrıntıları...
Bir süre önce havacılık işletmelerine gönderilen yazıyla, Havaalanları Yer Hizmetleri yönetmeliği ile havaalanlarında ikram üretim ve servis hizmetlerinin yürütülmesi ve şirketlerin denetlenmesinin DHMİ’nin yetkisinde olduğu vurgulandı ve, “  Havaalanı sınırları içinde ve dışında yapılan ikram üretiminin uluslararası standartlara  ve sağlık şartlarına uygunluğunun sorumluluğu ikramı alan hava taşıyıcısı ile ikram yapan kuruluşa aittir. Hava araçlarına verilen ikram üretimi için ikram üretim hizmetini yapan kuruluş tarafından DHMİ’ye  hizmet yapabilme hakkı karşılığı olarak ödenecek ücret  DHMİ ile üretim kuruluşu arasında sözleşmeyle tespit edilir. Ancak tespit edilecek ücret Atatürk Havalimanı’nda tepsi başına ücretin yüzde 5’inden, diğer havaalanlarında yüzde 3’ünden aşağı olmaz” hükümleri hatırlatıldı.
DHMİ’den gönderilen yazıda yukarıdaki hükümlere aykırı olarak bazı havacılık işletmelerinin DHMİ’nin izni olmadan üretim yapan şirketlerden sağlandığı kaydedilerek “ Bazı şirketlerin uzun ömürlü olmayan kapalı/açık sandviç ve hazır yemekleri uçaklara yükledikleri görülmektedir. Bu doğrultuda hac ve umre dışında su, gazlı içecek, meşrubat, ambalajlı kek ve bisküvi hariç ikram ürünlerinin hava araçlarına yüklenmesi yasaklanmıştır. Aksini uygulayan şirketlere cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Bu uygulamayla havacılık işletmeleri, yüksek fiyatlardan terminal içinde hizmet veren ikram şirketlerinden ikram tedariki sağlamaya zorlanırken DHMİ’nin hem şirketleri ikram şirketlerine mahkum etmek hem de tepsi yüzde 5’lik payını düşünerek böyle bir uygulamaya imza attığı öne sürüldü.
Kaynak: www.airporthaber.com

18 Şub 2014 - 11:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber