Dershanelere şok ceza

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinden alınan duyuruya göre, Tokat’ta faaliyet gösteren dershaneler hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı

SONUÇLARA göre, Tokat’ın Merkez ilçesinde faaliyet gösteren dershanelerin aralarında anlaşarak öğrencilere uygulanacak dershane ücretleri ile indirim oranları ve miktarlarını belirlemek suretiyle Rekabet Kanunu’nu ihlal edip etmediklerinin tespiti için yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma, bahse konu dershanelerin "Dershaneler Birliği" adı altında bir araya gelmek suretiyle aralarında anlaşarak dershane kayıt ücretlerini belirledikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma sonucunda açılmıştı. Soruşturma safhasında, hakkında soruşturma yürütülen teşebbüslerin 2009, 2010 ve 2011 yıllarında öğrencilere uygulanacak dershane ücretleri ile indirim oranları ve miktarlarının belirlenmesi hususlarında anlaşma yapıp yapmadıkları incelendi.


-İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ- 

11 Ağustos 2014 tarihinde Rekabet Kurulu’nca dosyanın müzakeresi sonucunda, Tokat Final Dergisi’ne 4 bin 82 TL, Tokat Sınav Dershanesi’ne 11 bin 740 TL, Bilgi Dershanesi’ne 29 bin 475 TL, Selçuk Fen Dershanesi, Selçuk Fen Anafen Dersanesi, Tokat Fem Dershanesi’ne 63 bin 323 TL ve Bilim Dershanesi’ne 3 bin 213 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile, gerekçeli karar daha sonra tebliğ edilmek ve Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere karar verildi.

14 Ağu 2014 - 14:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber