Depremden sonra deniz yatağı iki metre yükseldi!

Yeni Zelanda'da çekilen inanılmaz fotoğrafları inceleyen bilim insanları, daha önce böyle bir şey görmediklerini açıkladı

7.8 'LİK dev sarsıntı ve ardından gelen artçı deprem fırtınasının vurduğu Yeni Zelanda'da, çekilen fotoğraflar deniz yatağının iki metre yükseldiğini gösteriyor.
Depremin merkez üssüne çok yakın bir noktada bulunan Kaikoura kasabasından sosyal medyaya yansıyan görüntüleri inceleyen bilim insanları, suların çekildiği bölgelerde deniz tabanının iki metre yükseldiğini ve daha önce böyle bir olaya tanık olmadıklarını söyledi.
Söz konusu fotoğraflar Twitter'da yüzlerce kez paylaşıldı ve ardından İngiliz medyası tarafından haberleştirildi. Fotoğraflar, ülkedeki yıkımın büyüklüğünü bir başka açıdan ortaya koydu.
İki kişinin yaşamını yitirdiği ülkede bazı noktalarda alt yapı neredeyse tamamen çöktü, Kaikoura gibi yerlere uzun süre karayolu veya demiryolu ile ulaşım sağlanamadı. Mahsur kalan halk ve 1000'den fazla turist deniz kenarından helikopterler ve savaş gemileriyle tahliye edilebildi.
Ülkede yalnızca iki günden 1200'den fazla deprem olurken, heyelan ve toprak kayması sayısı ise 100 bini buldu.

17 Kas 2016 - 16:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber