Demokrasi nöbeti sürüyor

Demokrasi Nöbeti'nin 9. gününde Alanyalı hemşerileri ile buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her zaman demokrasinin kalesi olan Alanya, 15 Temmuz'da demokrasiye yine sahip çıktı, teşekkür ediyorum" dedi

Çavuşoğlu Alanya'da
Çavuşoğlu Alanya'da
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Çavuşoğlu Alanya'da

Haber: Alper KUTAY
DEMOKRASİ
Nöbeti tutan vatandaşlara destek için günlerdir Antalya'da bulunan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu'nun Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan ailesine geçtiğimiz Cumartesi günü taziye ziyaretinde bulundu. Ardından akşam saatlerinde Alanya'ya gelen Bakan Çavuşoğlu, Atatürk Anıtı önünde kendisini bekleyen yüzlerce vatandaşa hitap etti. TRT Haber'de canlı yayınlanan programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, darbe girişiminin Türk milletinin büyük bir millet olduğunu bir kez daha hatırlattığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, "Birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdiniz. O nedenle sevgili kardeşlerim, birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız, tefrikaya müsaade etmeyeceğiz. Yüreklerimiz toplu bir şekilde vuracak, onu top bile sindiremeyecek, şairin söylediği gibi. Dayanışmamızı artıracağız" dedi.
YÜZLERCE VATANDAŞ KARŞILADI
Ahıska Türkleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mürefeddin Sakimov'un da eşlik ettiği Bakan Çavuşoğlu'nu Atatürk Anıtı önünde Kaymakam Hasan Tanrıseven, Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yüzlerce vatandaş karşıladı. Partili partisiz herkese partiler üstü konuştuğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, milletin hiç parti ayrımı yapmaksızın meydanlara koştuğunu, darbeye 'Dur' dediğini vurguladı.
TÜM PARTİLER KENETLENDİ
Milletin aynı dayanışmayı Demokrasi Nöbeti'nde gösterdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, CHP'li ve MHP'lilere de teşekkür ederek, onların da omuz omuza Türkiye'nin geleceği için hep birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, sevinenlerin olduğu kadar darbenin başarısız olmasından dolayı üzülenlerin de olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çok af edersiniz, Türk milletini koyuna benzetenler var. Amerika'da bir gazete, Türk milletine 'koyun gibi' diyor, 'Tayyip Erdoğan ne derse, onun arkasından koşuyor' diyor. Bir vatandaşımız çok güzel cevap vermiş. Demiş ki, 'koyun olmak, domuz olmaktan daha iyidir.'
'DARBE YANLISI ADAM ARIYORLAR'
Biraz önce elime bir belge geçti, Avrupa'dan bir televizyon kanalı, bir vatandaşımıza elektronik posta atmış. Diyor ki, 'Ne kadar uğraştıysak darbeyi öven ve hükümeti eleştiren bir vatandaş bulamadık Türkiye'de. Ne olur bana yardımcı ol da bir tanesi konuşsun' diyor. Ben de dedim ki, 'Üzülmüşsünüz ama üzülmeye devam edeceksiniz. Bu millet sizi üzmeye devam edecek. Bu millet sizin gibileri hayal kırıklığına uğratmaya devam edecek. Zaten tüm dertleri bu. İslam karşıtlığı, nefret, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı. Hepsini birleştirmişler, Türk ve Türkiye karşıtlığına dönüştürmüşler. Çünkü tüm bu değerleri, İslam'ı, Türklüğü en güçlü savunan ülkelerden bir tanesi Türkiye ve Müslüman ülkeler içinde de en güçlü olandan bir tanesi. 15 yılda az mı şey yaptık."
'ALANYA YİNE TARİH YAZDI'
Bakan Çavuşoğlu, "Bu demokrasi şöleninde bizi yalnız bırakmayan herkesi saygıyla selamlıyorum. Milletim, hükümetim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Antalya ve Alanya, tarih boyunca demokrasinin kalesi olmuştur. 15 Temmuz akşamı milleti ve devleti hedef alan, dinimizi bayrağımızı hedef alan bu darbe girişimine Türkiye gibi Alanya da tepki koymuştur. Kendi Cumhurbaşkanı'na ve hükümetine destek vermiştir. Alanya, milletin namusuna sahip çıktı. Sizlere minnettarız. Ordumuzun içerisine sızmış bu hainler asker değildir. Bunlar asker kıyafeti giymiş haindir. Bu hainler başta komutanlarımız olmak üzere devletimize göz koymuşlar. İyi hesap yapmışlar ama milletimizi unutmuşlar. O gece Samsun'daydık. Haberler gelmeye başladı. Biz ilk önce terör tedbiri var sandık, kendimizi güvende hissettik, sonra eşim alçak uçuş yapan uçaklar olduğunu söyledi.
'DARBEYİ MİLLET PÜSKÜRTTÜ'
Gerekli yerleri aradık ve hainlerin bir kalkışması olduğunu öğrendik. Tedbirlerimizi aldık ve 'Allah'tan başka kimse bizi bu yoldan çeviremez' dedik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla vatandaşlarımızla bu darbeyi püskürttük. Bu milletin ayağının altını öpsek azdır. Bu milletin hizmetkarı olmaktan gurur duyuyoruz. Kahraman milletimiz tankların altına yattı, 'Önce beni çiğnemen lazım' dedi. O zalimler dinlemediler, ezip geçtiler. Karşı gelen vatandaşlarımızı sırtlarından vurmuşlar. Bunun Pensilvanya'daki lideri ne diyor Türk milletine, 'Ahmak' diyor. Senin dediğine adeta tapan Haşhaşiler mi sandın sen milletimizi? 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bunların gerçek yüzünü gördük. Polisimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Teçhizat bakımından belki tanktan ve uçaktan yoksundu ama iman dolu yüreği vardı, o hainleri inlerinden çıkarıp aldı. Güneydoğu'da nasıl terör örgütü PKK'nın inlerini temizliyorsa, burada da yapıyor.
BANA 'ÇOK ŞANSLISIN' DİYORLAR
İdamı net bir şekilde istiyoruz. Konuştuğumuz yabancılar 'Ne şanlı bir milletiniz varmış. Ne şanslı bir insansın Mevlüt' diyorlar. Darbeye darbe yapan bir milletimiz var. Bir çok dost ve kardeş ülke bu teröristlerin yapılanmaları ile ilgili kapatma kararı alıyor. İlk adımı da Somali attı. Somali bu örgütle bağlantılı kişilerin ülkeyi terk etmesi için bir hafta süre verdi. KKTC bunları terör örgütü ilan etti. Azerbaycan ve Nijer gibi ülkeler de adımlar atmaya başladı. Kırgızistan'ı aradım, her zaman yanımızda oldular. Kırgız Dışişleri Bakanı'na bunlara karşı tavır almamaları durumunda bizim de tutumumuzun değişeceğini söyledim. Biz her yapılanmayı takip ediyoruz. Biz zamanında bunlara çok yardım ettik. Okul dedik, eğitim dedik, ama bunların planını o gün bilmiyorduk. 17-25 Aralık'tan sonra öğrendik."

VİDEO İÇİN TIKLAYIN
‘Terörist başını gidip getireceğiz’

FOTO GALERİ
Bakan Çavuşoğlu Alanya'da

23 Tem 2016 - 22:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber