Demirtaş'tan savcılara: Davetiye göndermeyin, gelmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması ile haklarındaki dosyaların savcılığa intikal ettirilmesi üzerine konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Antalya il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Burada bir konuşma yapan Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması ile haklarındaki dosyaların savcılığa intikal ettirildiğini hatırlattı.
"Ben savcılara çağrı yapıyorum. Bize davetiye falan göndermeyin kardeşim. Gelmeyeceğiz. Götürecekseniz bizi zorla götüreceksiniz" diyen Demirtaş şunları söyledi:
"Kendi ayağımızla gelip size ifade vermeyeceğiz. Yargıya saygısızlığımızdan değil, ortada saygı duyulacak bir yargı olmadığındandır. AKP’nin hukuk komisyonlarına gidip ne ifade vereceğiz. AKP’den emir alan mahkemelere neyin ifadesini vereceğiz.
Tek bir milletvekiline dokunulduğu anda meydanlar, alanlar sizin için meşrudur. Protesto hakkı anayasal bir haktır. İradenize her yerde sahip çıkmalısınız.
Dokunulan sizin iradenizdir. Benim değil. Kararlı bir şekilde geri adım atmayın. Üstünüze gelecekler. Bunlar üst akılın oyunudur falan filan diyecekler. Saraydaki ayak seslerinizden camlarının titrediğini görünce korkacak ve daha fazla saldırın diyecek. Geri adım atmayın. Gün öyle bir gündür."

20 Haz 2016 - 10:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber