Dehşet tablo

Türkiye'de vatandaşlar son 11 yıldır borç batağında

TÜRKİYEekonomisinde son 11 yılda dehşete düşüren bir rakam ortaya çıktı. Vatandaşın borcu 11 yılda 46 kat arttı. Dünya Bankası, faiz düşüşü nedeniyle vatandaşın borç yükünün 2003 yılından bu yana olağanüstü arttığını belirtti.

Şirketlere göre tüketiciden daha fazla kâr elde eden bankaların da vatandaşı bankaya çektiğini açıkladı. Dünya Bankası, vatandaşın son yıllarda hızla borç batağına sürüklenmesinde faiz düşüşünün etkili olduğu tespitini yaptı. Banka kredileri ve kredi kartlarının cazip hale geldiğini belirtti. Hanehalkı borçlarının 2003 ile 2010 yılları arasında katlanarak arttığına dikkat çeken kuruluş, tasarrufu teşvik programlarıyla vatandaşın tasarrufa yöneltilebileceğini bildirdi.

15 Tem 2014 - 09:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber