Darülaceze'de akılalmaz ölüm

Darülaceze'de, 87 yaşındaki Yeter Sezgin'in kaldığı odada elektrik kontağından bir anda alevler yükseldi. Yangın söndürme sistemi çalışmadı, saçları tutuşan yaşlı kadın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı

EDİNİLEN bilgiye göre binlerce yaşlıya, çocuğa, engelli ve hastaya ev sahipliği yapan Darülaceze, korkunç bir ölüme sahne oldu. Olay kurumun İstanbul Ataşehir Kayışdağı'nda bulunan şefkat sitesinde 24 Ekim'de meydana geldi.

87 yaşındaki yatalak Yeter Sezgin'in kaldığı ve penceresiz olduğu öne sürülen odada elektrik kontağından yangın çıktı. Yaşlı kadının çığlıklarına koşan görevliler, alevlere müdahale etmeye çalıştı. Saçları tutuşan Yeter Sezgin ağır yaralandı. Vücudunun büyük bölümü yanan Sezgin, olaydan iki gün sonra hayatını kaybetti. İki görevlinin de etkilendiği yangın sırasında söndürme sisteminin çalışmadığı iddia edildi.

`iHMAL VAR'

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık ve emniyette ifade veren yaşlı kadının oğlu Bahattin Sezgin, ihmal iddiasında bulundu ve şunları söyledi:
"Annemin yanına gittim. Yangın çıktığını, ağır yaralandığını söylediler. Sonra hayatını kaybetti. Alevler elektrik kontağından çıkmış. Odanın 5 metre ilerisinde görevlilerin bulunduğu banko var. Zamanında müdahale edilmediğini tahmin ediyorum. İhmal olduğunu düşünüyorum. Sikâyetçiyim."

22 Kas 2017 - 09:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber