'Coğrafi Bilgi Sistemi şart'

Harita Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Abdullah Akbaş, her yıl kasım ayında kutlanan Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü nedeniyle yazılı bir basın bildirisi yayınladı

BU yıl toplumda coğrafi farkındalığı arttırmak ve coğrafi bilgi sistemlerinin tanınmasını sağlamak amacıyla 15 Kasım 2018 tarihi itibari ile etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Akbaş, Çağımız bilgi ve bilişim çağı. Bilgi teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde Büyükşehir Yasası ve 5393 sayılı Belediye Yasası yerel yönetimlerin görevleri arasında coğrafi ve kent bilgi sistemini kurmayı zorunlu hale getiriyor. Günümüzde sorun çözmede zaman çok önemli. Yöneticilerin hızlı ve doğru kararlar vermeleri gerekiyor. Aksi halde bir takım mağduriyetlerin yaşanması kaçınılmaz. Doğru ve hızlı karar verebilmek için de, güvenilir bilgiye ihtiyaç var. Bu yüzden coğrafi ve kent bilgi sistemleri oldukça önemli. Coğrafi bilgi sistemlerinin uygulamasında bir çok meslek disiplini yer almakta. Ancak coğrafi bilgi sistemin temel altlığını konum ve haritalar oluşturuyor. Harita mühendisleri bu sistemin en önemli unsuru. Kamu kurumlarının entegreli bir şekilde çalışmasını da sağlayan bu sistemin yerel yönetimler tarafından mutlaka kurulması gerekmektedir. Bu sistem bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin hızlanması noktasında önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Kamu kurumlarında eskiden beri  süregelen ve dilimize pelesenk olmuş Bugün git, yarın gel sözünü unutturmak, anlık bilgi ve veriye ulaşmak için olmazsa olmazımız coğrafi bilgi sistemlerinin kurulması ve kullanılmasıdır dedi.

14 Kas 2018 - 21:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber