Çiftçilere borç erteleme müjdesi

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini duyurdu

ALANYA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini duyurdu. Rüzgar, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne ya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olan üreticilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçları ertelendi. Resmi Gazete’de 10 Nisan 2015 tarih ve 29322 sayı ile yayınlanan 2015/7510 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre, kapsam dahilindeki üreticilerden, ekili ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar görenlerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları bir yıl ertelendi. 1 Ocak 2015–31 Aralık 2015 tarihleri arasında ilçemiz genelinde meydana gelen veya gelecek, don, dolu, sel-su baskını, yangın, heyelan, fırtına, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinin zararı, borç erteleme kapsamı içindedir. Bu kararla Üreticilerimizin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçları erteleme kapsamı içine alındı. Kapsam dahilindeki üreticilerden, ekili ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar görenler bu ertelemeden yararlanacaklar. Üreticilerin, kredi borcu ertelemesinden yararlanabilmek için hasar tespit komisyonu kararından itibaren veya karar çıktığı tarih itibarıyla bir ay içinde Ziraat Bankası veya tarım kredi kooperatiflerine başvurması gerekiyor” diye konuştu.

13 Nis 2015 - 13:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber