Cezaevinde arı yetiştiriyorlar

Türkiye'nin fabrika gibi çalışan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu açık bölümünde mahkumlara yönelik 'arı kovanı ve bal çıtası yapımı' ile 'Arı yetiştiriciliği' kursu açıldı

Türkiye'nin fabrika gibi çalışan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu açık bölümünde mahkumlara yönelik 'arı kovanı ve bal çıtası yapımı' ile 'Arı yetiştiriciliği' kursu açıldı. Toplamda 50 hükümlü arı kovanı ve bal çıtası yapımı ile arıcı yetiştiriciliğini meslek edinecek. Cezaevinin daha önce açılan ahşap işleri atölyesinde arıcılık enstitüsüne 3 bin civarında arı kovanı satıldı.
Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ile işbirliği içerisinde açılan kurslarda 20 hükümlüye arı kovanı ve bal çıtasının nasıl yapıldığı öğretilecek. 30 hükümlüye de arı yetiştirme, kovan bakımı, arı hastalık ve zararlıları, kovanların taşınması ile bal üretimi konularında eğitim verilecek.
Alanya bölgesinin arıcılık için özellikle kış aylarında büyük önem arzettiğini dile getiren Cezaevi Müdürü Sabri Karataş, Türkiye'nin birçok bölgesinde arıcılık işi ile uğraşan arıcıların, arı kolonilerinin kış konaklaması için Alanya'yı tercih ettiğine dikkat çekti. Karataş, "Hem bölgeye gelen arıcılara yardımcı olmak hem de bölge insanının bu işten gelir elde etmesini sağlamak amacıyla 50 hükümlüye bu konuda eğiteceğiz." dedi.

#

16 Oca 2013 - 16:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber