Cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimlikleri belli oldu

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan oğlu Tezcan Gökçe için kazadan günler sonra "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? diyerek umutlu bekleyişinin devam ettiğini açıklayan ve bu sözleriyle Türkiye'yi ağlatan anne Ayşe Gökçe'ye kötü haber. Arama çalışmalarında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimlikleri tespit edildi.

KARAMAN'IN

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan oğlu Tezcan Gökçe için kazadan günler sonra "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? diyerek umutlu bekleyişinin devam ettiğini açıklayan ve bu sözleriyle Türkiye'yi ağlatan anne Ayşe Gökçe'ye kötü haber. Arama çalışmalarında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimlikleri tespit edildi. Aralarından Tezcan Gökçe'de var.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii’nde Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit ocağını, 28 Ekim Salı günü saat 12.15’te işçilerin öğle yemeği molası sırasında yakındaki kullanılmayan eski kömür ocağında biriken su bastı. Baskın sonucu o anda vardiyada olan 34 işçiden 18’i mahsur kaldı. Başlatılan çalışmalarla 6 Kasım Perşembe günü ocağın 2’inci başyukarı bölümünde Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı’nın cesetlerine ulaşıldı. Aşağı Çağlar Köyü’nde oturan 2 işçinin cenazesi Madenci Şehitliği’ne dönüştürülecek mezarlıkta yan yana defnedildi.

AFAD’ın koordinasyonunda yapılan kurtarma çalışmalarında 17 Kasım günü öğle saatlerinde 4’üncü Başyukarı bölümünde 2 işçinin daha cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçilerden birinin cesedi ocaktan çıkartılıp otopsi yapılmak için jandarma eşliğinde ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Diğer işçinin cesedinin çıkartılması için yapılan çalışmalar sırasında aynı bölümde 6 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bunun üzerine 7 işçinin cesedi gece yarısı ambulanslarla aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

8 İŞÇİNİ KİMLİĞİ DNA TESTİ İLE BELİRLENDİ

17 -18 Kasım tarihlerinde çıkartılan ve Ermenek Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan 8 işçinden alanın DNA örnekleri Ankara Adli Tıp Kurumu’nda 18 işçinin 24 yakınından alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı.

Yapılan test sonucu işçilerin Aşağı Çağlar Köyü’nde oturan Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler; Güneyyurt Beldesi’nde oturan Hüseyin Çolak, Gökçekent Köyü’nde oturan İsmail Gürses, Görmeli Köyü’nde oturan Uğur İlhan ve Kazancı Beldesi’nde oturan Mehmet Tokat ve Tezcan Gökçe olduğu belirlendi.

İşçilerin kimliklerinin belirlenmesinin ardından hastane önünde bekleyen işçi ailelerine de adları açıklandı. Bunun üzerine adı açıklanan işçilerin aileleri gözyaşlarını tutamazken, bazıları sinir krizi geçirdi. Ardın da dua okunmaya başlandı.

Cenazelerin aileler kabul ettiği takdirde Ermenek’te düzenlenecek toplu törenin ardından oturdukları köy ve beldelerde defnedileceği öğrenildi. Törene, Ak Parti Karaman Milletvekili olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lüfti Elvan’ın da katılması bekleniyor.
8 İŞÇİNİN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hala madende olan Ali Haznedar, Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer, Recep Çiloğlu, Ömer Cansu'nun kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

19 Kas 2014 - 12:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber