Büyükşehir'den 'Mezarlık' açıklaması

Alanya'nın Bektaş Mahallesi’nde ağaçlandırma yapılacak alanda çevrilen arsaya özel mezarlık yapılacağı yönündeki haberler üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi bir basın bildirisi yayınladı

AÇIKLAMADA şu ifadelere yer verildi: "Alanya’daki bu arsanın özel şahıslarca mezarlık alanına çevrilmesi ve işletilmesi kanunlar çerçevesinde mümkün değildir. 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, Sağlık Bakanlığı Mezarlık Yerlerinin İnşası Yönetmeliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Yönetmeliği’nde belirtildiği üzere bir alanın mezarlık olarak kullanılabilmesi, ilgili yönetmeliklerde uygun şartları içermesi halinde il hıfzıssıhha kurulu kararı ile gerçekleşmektedir. Ayrıca mezarlıkların mülkiyeti ve işletilmesi yasa gereği büyükşehir belediyesindedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

19 Eyl 2014 - 07:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber