Bulduğu paranın sahibini arıyor

Adana'da işsiz 24 yaşındaki Uğur Muhammet Akarçay, durakta otobüsü beklerken yerde bulduğu paranın sahibini arıyor

AKARÇAY, 'bir miktar para bulunmuştur' notuyla birlikte cep telefon numarasını yazdığı kağıtları, parayı bulduğu durağın çevresine astı.
Merkez Seyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde yaşayan Uğur Muhammet Akarçay, 2 gün önce otobüs durağının yanında, miktarını açıklamadığı para buldu. Bir süre durakta paranın sahibinin gelmesini bekleyen Akarçay, kimsenin sormaması üzerine ilginç bir yönteme başvurdu. 'Bir miktar para bulunmuştur' notu ve birlikte cep telefonu numarasını yazdığı kağıtlar hazırlayan Akarçay, durak ve çevresine asıp, beklemeye koyuldu.
Bulduğu paranın miktarını gerçek sahibine sorup, emin olduktan sonra teslim edeceğini belirten Akarçay şunları anlattı:
"Sabah çok erken bir saatti, otobüs durağının yakınında yerde paraları buldum. İşe giden birisinin telaşla düşürmüş olabileceğini düşündüm. Akşama kadar, geri dönüp 'para buldunuz mu?' diye soran olur diye de geç saatlere kadar bekledim. Ama kimse gelip, sormadı. Bunun üzerine ben de bu notları hazırlayıp, durak çevresindeki değişik yerlere astım. Aslında, açık gözlerin hemen arayıp parayı almak isteyecekleri aklıma geldi, ama ilginçtir 2 gün geçmesine rağmen kimse aramadı" dedi.
Kendisinin de zaman zaman para kaybettiğini belirten Akarçay sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben bu duyguyu çok iyi bilirim. İnsanların günlük 5- 10 lira kazanabilmek için ne zorluklar çektiğini düşünecek olursak, bu miktar hiç de az değil. Belki, kaybedenin ödeyeceği bir fatura miktarıydı, belki de bir hastasının ilaç parasıydı. Bilmiyorum, ama günümüzün ekonomik şartlarını düşününce bu miktar insanların bir yarasını sarabilir." Uğur Muhammet Akarçay paranın sahibini 5 gün daha bekleyeceğini, ortaya çıkmaması halinde parayı polise teslim edeceğini kaydetti.

23 Şub 2014 - 17:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber