'Bugün buruğuz'

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı

MİLLET Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününün 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Sirkeli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir' anlayışıyla inşa ettiği eğitim sistemimiz ve bu sistemin baş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılıyor. Ülkemizde ne yazık ki bir kutlama günü olması gereken 24 Kasım, öğretmenlerin sorunlarını ve yaşadıkları güçlükleri konuşmaktan öteye gidemiyor. Mezun olanların iş bulamadığı ülkemizde ‘atanamayan öğretmenler’ diye büyük platform oluştu. Ülkemizde atanamadığı için girdiği bunalım sonucu intihar eden 36 öğretmenimizin olması bizler için büyük bir üzüntü ve utanç kaynağı. İşsizlikten bunalan atanamayan öğretmenlerin asgari ücret düzeyinde bir parayla sözleşmeli öğretmenlik yapmak zorunda kaldığını görmekteyiz.

Bugün öğrencisi ve öğretmeni ile birçok sorunun yaşandığı eğitim sistemimiz maalesef sürdürülebilirliğini kaybetti. Öğretmenler her geçen gün daha ağır sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve öğretmenlerimizin mesleğini daha iyi şartlarda yapabilmeleri ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını umuyoruz."

24 Kas 2015 - 00:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber