Bu kantinde 'gıybet etmek' yasak

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi kantinine "Gıybetsiz hava sahasına hoşgeldiniz" yazılı etiket asan öğrenciler, gıybetin zararlarına dikkati çekiyor

KANTİNDE gıybetin önüne geçmek isteyen öğrencilerin astığı etiketin üzerinde, "Bu mekanda Kur'an-ı Kerim'in Hucurat suresinin 12. ayeti mucibince gıybet etmek Allah (C.C) tarafından yasaklanmıştır. Gıybet yapanmucibince gıybet etmek Allah (lar veya isteyerek dinleyenler dünyada ve ahirette cezalandırılacaktır" yazıyor.Din Kültürü öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Müslüm Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, etiketin 2 yıl önce asıldığını belirterek, hoş karşılayanın da karşılamayanın da olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in gıybetin zararları üzerine söylediklerini hatırlatan Coşar, "Kantin ortamları zaten bellidir. Yazıdan sonra bazı değişiklikler oldu. En azından farkındalık oluştu. Arkadaşlar bunu yazan kişiyi soruyor daha sonra da okuyor. Hoşuna giden de eleştiren de oluyor" dedi.

15 Kas 2014 - 11:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber