BŞB'den 'Diş' hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 5-14 yaş arası çocukların diş kontrol ve tedavilerini ücretsiz yapıyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Habipler Mahallesi'nde hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Merkezi, hafta içi her gün çeşitli okullardan öğrencileri ağırlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 65 bin çocuğun ağız ve diş muayenesini yapan merkeze Antalya'nın her bölgesine hizmet veriyor. Servisler aracıyla okullardan alınarak merkeze getirilen öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği uygulamalı gösterilirken, diş sağlığına zarar veren gıdalar ile faydalı gıdalar hakkında da bilgiler veriliyor.

HİÇ BİR ÜCRET ALINMIYOR 

Ardından minik öğrencilerin tek tek diş kontrolleri yapılıyor. Dişleri sağlıklı çocuklara çürük oluşmasını önleyici ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Dişlerinde sorun olan çocuklara tedavi uygulanıyor. Sağlıklı ağız ve dişler için çocuklara, diş fırçası ve macunu hediye ediliyor. 5- 14 yaş arası çocukların faydalandığı merkezde tüm hizmetler ücretsiz veriliyor.

02 Ara 2015 - 00:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber