BŞB ulaşıma el attı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Elçin ve ulaşım dairesi sorumluları Alanya Öğretmenevi'nde ulaşım toplantısı gerçekleştirdi.

İLÇEDEKİ

ulaşım ile ilgili oda ve dernek temsilcilerinin de katıldığı toplantıda yetkililer sorunları dinleyerek çözüm üretme yollarını aradılar. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi açıklamada bulunan Antalya BŞB Genel Sekreter Yardımcısı Elçin, Alanya'da ulaşım ile ilgili gerçekleşen ilk toplantı olduğunu belirterek, ulaşım ile ilgili sorunlarda çözüm aramaya geldiklerini belirtti. Elçin, "Verilen talimat üzerine bugün Alanya'da ki kooperatif başkanlarımızla, toplu taşıma işi yapan diğer kuruluşlarımızla, taksicilerimizle, emniyet, belediye ve jandarma kurumlarımızla bugün bir toplantı yaptık. Bu Alanya'nın ulaşımla ilgili sorunlarının ele alınacağı ilk toplantı olacak. Biz bugün bu toplantıda Alanya'da ki mevcut sistemi, Alanya'da yaşanan sorunları dinlemeye geldik. En kısa zamanda almış olduğumuz talepler doğrultusunda Alanya'da ki toplu taşıma sistemlerinin tamamını bir sistem, bir plan, bir program dahilinde yapılması ile ilgili Antalya merkezde ki ulaşım koordinasyon merkezinden alacağımız kararla da resmileştirmiş olacağız" dedi.

'ULAŞIM ANTALYA'NIN KONTROLÜNDE'

Yeni çıkan 6360 sayılı yasa ile ulaşımın tamamının sorumlusu büyükşehir belediyesi olduğunu belirten Elçin, " Buradaki ulaşımla ilgili tüm, park yerleriyle ilgili sorunlar sinyalizasyonla, durak yerleriyle ilgili sorunlar da yine büyükşehirin sorumluluğu içerisinde. Tabi biz araçlarımızın güzergahları, hatları ile ilgili sorunları netleştiricez. Bunun arkasından biraz daha detay durak yerleri gibi, sinyalizasyon gibi sorunlarıu büyükşehir belediyesi olarak ele alacağız. Belki uzun vadede burada bir büyükşehir belediyesine ait trafik zabıta ekibi kurulmasıda söz konusu olacak. Yani sistemi biz Antalya merkezden değil, burada kuracağımız ekiple yerinde yöneterek sorunu çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

26 Eyl 2014 - 10:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber