Böyle pişkini görülmedi!

Geçen cuma günü bir kuyumcuya girip işyerindeki 1'i kadın 3 kişiyi pompalı tüfekle etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 100 bin TL değerinde altın bileziği alıp kaçan soyguncular, polisin sıkı takibiyle yakalandı. 2 zanlının işyerine girdiği sırada otomobil içinde bekleyen 3'üncü zanlı G.M.'nin topuk kemiklerinin kırık olması nedeniyle iki ayağının da alçıda olduğu, soygunun ardından altınları da bir araziye gömdüğü ortaya çıktı.

İZMİRÇiğli İlçesi Anadolu Caddesi numara 951'de bulunan Murat Gökçekaya'ya ait Murat Kuyumculuk'a geçen cuma günü saat 10.00'da yüzleri maskeli 2 kişi geldi. İddiaya göre, soygunculardan biri elindeki pompalı tüfekle, kuyumcuda çalışan 1'i kadın 2 personel ve işyeri sahibini tehdit etti. Çevredekilerin kendilerini fark ettiklerini anlayan 2 soyguncu, toplam değeri yaklaşık 100 bin TL olan 35 altın bileziği alarak kaçtı.

PLAKASIZ OTOMOBİL KİRALIK ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı. Bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, plakasız beyaz bir otomobille kaçtıklarını, aracı da Cumhuriyet Mahallesi'ndeki pazaryeri yakınlarında terk ettiklerini belirledi. Soyguncuların, olay yerine çağırdıkları bir taksiyle uzaklaştığını saptayan polis, önce kiralık otomobilin, ardından da taksinin plakasını tespit etti.

24 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDILAR

Soygunu yapanların, C.K., S.A., G.M. ve A.E.A. olduğunu belirleyen polis, olayın üzerinden 24 saat geçmeden zanlıları evlerinde kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan C.K.'nın pompalı tüfeği taşıdığı, S.A.'nın kuyumcu dükkanına giren diğer zanlı olduğu, G.M.'nin kiralık otomobilin içinde bu kişileri beklediği, A.E.A.'nın da taksi şoförü olduğu, araçlarını terk eden zanlıları alıp gitmek istedikleri yere götürdüğü ortaya çıktı.

AYAKLARI ALÇIDA

Gözaltına alınan zanlılardan C.K., S.A. ve G.M.'nin olay günü bir araya gelip plan yaptıkları anlaşıldı. Daha önce yüksek bir yerden atladığından, 2 ayak topuk kemiğinin kırılması nedeniyle ayakları alçıya alınan G.M.'nin, plan yaptıktan sonra diğer 2 zanlıyla hareket ettiği, polisin kendilerini aradığını öğrenince Bahçelik Mevkii'ne taksiyle giderek altınları bir zeytin ağacının dibine gömdüğü belirlendi. G.M.'nin gösterdiği yerde kuyumcu dükkanından çalınan altınlar, ayrıca diğer zanlıların da ifadeleri doğrultusunda pompalı tüfek ele geçirildi.

YÜRÜMESİNE POLİSLER YARDIM ETTİ

Zanlılar polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada, ayakları alçıda olan G.M.'nin polis otosuna kadar gitmesi ve araca binmesine polisler yardım etti. Rahat tavırları dikkat çeken G.M., "Buraya çay içmeye de geleceğim" dedi.

20 Mar 2017 - 17:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber