Bıktıran reklam mesajları bitiyor

Tüketici Koruma Derneği Başkanı Sülahi Özalp, 1 Mayıs tarihinden itibaren telefonlara, e-posta kutularına izinsiz reklam mesajının gönderilemeyeceğini söyledi

TÜKETİCİNİN

izni dışında reklam ve pazarlama mesajı gönderenlerin önce uyarılacağını daha sonra ise 50 bin liraya kadar ceza verileceğini belirten

TÜKODER

Başkanı Özalp, “Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamayacak” dedi.

NUMARASINI VEREN ONAYLAMIŞ SAYILACAK

Alıcının kendisiyle iletişime geçilmesi amacıyla iletişim bilgilerini vermesi halinde, mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik ile ticari elektronik iletiler için ayrıca onay alınmayacağını belirten Tükoder Başkanı Sülahi Özalp şunları söyledi:

“Başka bir deyişle, herhangi bir mağazada tüketicinin iletişim bilgilerinin alınması, onay alınması anlamına da gelecek. Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilecek. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek. İşletmeciler; kendi sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapamayacak. İşletmeler, siyasi propaganda faaliyetinde de bulunamayacak. İzinsiz

SMS

yasağının başlamasına çok az bir zaman kala, şirketlerin tüketicilerden onay yarışı da hız kazandı. Firmalar, elektronik posta adresi veya cep telefonu numarası bulunan tüketicilere ulaşarak, SMS'e izin vermeleri için çekilişle cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar gibi ürünler teklif ediyor Firmalar en ucuz reklam yöntemi olan SMS ve e-posta göndermeye devam etmek için bugünlerde tüketicileri SMS yağmuruna tutuyor. Çekilişle bazı ürünler vereceklerini beyan ediyor, adeta rüşvet teklif ediyor. Tüketicilere bu vaatlere kanıp istenmeyen mesaja izin vermemelerini tavsiye ediyoruz.”

11 Nis 2015 - 19:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber