Belediyelerin 'altyapı izni' anlaşmazlığı

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nün Manavgat'ta devam eden altyapı çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi ile Manavgat Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne bağlı ASAT'ın Manavgat merkez Hastane Caddesi'nde yürüttüğü altyapı ve kanalizasyon çalışmaları kapsamında, yapımı süren yağmur suyu drenaj hattına 5 metrelik ek yapılması işi, Manavgat Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. ASAT adına çalışmayı yürüten yüklenici firma iş makinelerini alana getirirken, Manavgat Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışma için kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine taraflar arasında sözlü tartışma yaşandı. Sonrasında Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş geldi. Sözlü tartışmanın devam etmesi üzerine taraflar birbirinden şikayetçi olmak amacıyla Merkez Şelale Polis Karakolu'na gitti. Burada tartışma tatlıya bağlanınca Manavgat Belediyesi işin kendilerinden izinsiz yapıldığı, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü ise çalışmalarına engel olunduğu gerekçesiyle birbirleri hakkında tutanak tutturdu.
'İZİN ALINMASI GEREKİR'
Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Şimşek, Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat Irmağı kenarında yağmur suyu menfez çalışması yapmak istediğini, bunun için Manavgat Belediyesi'nden izin alınması gerektiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi görev alanında her türlü çalışmayı yapabilir. Manavgat Belediyesi sınırlarında çalışma yapabilmesi için konu ile alakalı izin verilmesi anlamında çalışmayı bildirmesi gerekiyor. Konu perşembe saat 22.00 sularında Emniyet'e intikal etti. Mutabakat sağlandı, buna rağmen bu zamana kadar izin alınmadı. İzin başvurusunda bulunmadılar. Zorluk çıkartmak istemiyoruz" dedi.
'BÜYÜKŞEHİR KARAR VERİCİDİR'
Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Büküş ise Sarılar, Devlet Hastanesi ve Milli Egemenlik Mahallesi'nden gelen yağmur suyu ile Türkbeleni'nden gelen yağmur suyunun tahliyesi için drenaj hattının elzem olduğunu anlatırken, "Geçen yıllarda yaşanan sel felaketlerinin nedenlerinden biri de bu drenaj hattının kullanılamaz olmasıydı. Benzer felaketlerin yaşanmaması için buranın ivedilikle yapılması gerekiyor. Manavgat Belediyesi ile yaşanan sorunu gidermeye çalışacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu noktada karar verici mercidir" diye konuştu. Tarafların talepleri doğrultusunda Manavgat Belediyesi çalışma için izin alınmasını beklerken, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü'nden henüz izin talebinde bulunulmadığı gerekçesiyle çalışma yarıda kaldı.

28 Ağu 2016 - 21:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber