Belediyeden destek sözü

Nicolaus Verein Kilise Derneği'nin yeni atanan Alman papazı Karl Heinz, Alanya Belediyesi'ni ziyaret etti

ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in şehir dışında olması nedeniyle Alman kilise temsilcilerini Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er kabul etti. Türk kültürü ve örfleri üzerine de görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Papaz Heinz, “Alanya’da çok sayıda yabancının yaşadığını biliyoruz. Yabancıların Alanya’yı tercih etmesinin en büyük nedenlerinden biri de halkın hoşgörüsü ve misafirperverliği. Daha önce başka ülkelerde de görev yaptım. Alanya’daki kadar birlikte yaşama kültürünün geliştiği bir başka şehir görmedim” dedi. Türkiye’nin doğu ve batı kültürünün ortak noktasında bulunduğunu bu nedenle çok zengin bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Heinz, Türk gelenek ve göreneklerinin kaybedilmemesi için bu zenginliğin genç nesillere aktarılmasını gerektiğini vurguladı.

BELEDİYEDEN DESTEK SÖZÜ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Er de, derneğin ya da üyelerin herhangi bir sorunu olması konusunda belediye olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.

BAYRAMI KUTLADILAR

Dernek temsilcileri İslam dünyasının hafta sonunda kutlayacağı Kurban Bayramı’nı da kutlayarak, kurbanla ilgili Er’den bilgi aldılar. Alman hükümeti tarafından 10 aylığına görevlendirilen Papaz Heinz, Er’in şahsında Başkan Yücel’e ve belediye personeline başarılar diledi.

01 Eki 2014 - 03:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber