Belediye ÇED raporu hazır

Antalya- Kayseri Demiryolu Projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporu bakanlığa sunuldu

 ALANYA Belediyesi, dün resmi web sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi' ile ilgili olarak hazırlanan ÇEDRaporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Proje kapsamında Alanya-Antalya bağlantı hattının uzunluğu 56+715 kilometre olarak planlandı. Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri illeri ile ilçeleri sınırlarında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 'Antalya–Kayseri Demiryolu Projesi' ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Söz konusu proje ile ilgili kurum ve kuruluşların komisyon üyeleri ÇED Raporu hakkında görüş ve düşüncelerini belirtmek üzere 5 Eylül 2013 Perşembe günü Bakanlıkta yapılacak toplantıya katılacaklar.

'5 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR'

Proje, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri ana hattı ve Alanya-Antalya bağlantı hattı olmak üzere 2 ayrı kesimden meydana geliyor. Proje kapsamında Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri ana hattının uzunluğu 582+491.005, Alanya-Antalya bağlantı hattının uzunluğu ise 56+715 kilometre olarak planlandı. Demiryolu projesinin sözleşmede beyan edilen ölçekte projelendirilmesinin 2013 yılı itibari ile inşaat sürecinin ise uygulama projelerinin tamamlanmasına müteakip yaklaşık 5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığı, yapılan açıklamada belirtildi.

29 Tem 2013 - 23:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber