Bayram planı yapanlara kötü haber! Meteoroloji acil uyarıda bulundu

Meteoroloji Ramazan Bayramı yurdun büyük bir kesimin yağışlı geçeceğini ve yağışların Salı gününe kadar etkisini göstereceğini duyurdu

METEOROLOJİDEN edinilen bilgilere göre Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin büyük bölümünde yağış görülecek. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yağışların gök gürültülü yağmurlu geçeceği belirtildi. Salı gününe kadar sürmesi beklenen yağışlara rağmen sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.
KONYA DÜN SULAR ALTINDA KALMIŞTI
Konya, Denizli, Aydın'ın Karacasu ve Manisa'nın Alaşehir ilçelerinde sağanak yağmur hayatı felç etti. Konya'da yağmur ve dolu kısa sürede etkisini arttırıp sele neden oldu.
166 ev ile iş yerini su bastı. İhsaniye Alt Geçidi ve bir belediye otobüsü ile Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eksi birinci katı sular altında kaldı. Acil servise hasta kabulü yapılamadı. Önceki yıllarda da hastaneyi su basmıştı.
AYDIN'DA 2 SAATLİK YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ
Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde de benzer durum vardı. Önceki gece etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle 6 köyde ekili tarım arazileri zarar gördü, bazı yollar uzun süre ulaşıma kapalı kaldı. Manisa Alaşehir'de de dün gece 2 saat süren sağanak, taşkınlara neden oldu.
Sel sularının sürüklediği kumlara saplanan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Yıldırım düşmesine bağlı olarak bazı yerlerde elektrik kesintisi oldu. Kuruma noktasındaki Armutalan Deresi'nin debisi 60-70 santimetre yükseldi. Denizli'de sağanak nedeniyle tıkanan mazgallarda biriken sular, 39 ev ve işyerine girdi. Bazı cadde ve sokaklar göle döndü.
BAYRAM HEM YAĞMURLU HEM SICAK GEÇECEK
Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin büyük bölümünde yağış görülecek. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yağışların gök gürültülü yağmurlu geçeceği belirtildi.
Meteoroloji Duyurdu! Ramazan Bayramı'nda Yurdun Büyük Bir Bölümü Yağmurlu Geçecek
YAĞIŞLAR SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK
Salı gününe kadar sürmesi beklenen yağışlara rağmen sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Sıcaklıklar İstanbul'da 30-32, Ankara'da 31-33, İzmir'de 32-36 derece dolayında olacak.
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de "Bayramın 2 ve 3. günü yağmur var. Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 derece üzerinde. Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yağış var. 3. günü İstanbul'da da yağış var. Arife ve 1. gün batıda yağış yok" öngörüsünde bulundu.

13 Haz 2018 - 09:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber