Bakandan acı itiraf

Turizm Bakanı Avcı, Türkiye’nin taşıdığı turizm potansiyelinin bugüne kadar gereği gibi değerlendirilemediğini söyledi

KÜLTÜR ve TurizmBakanı Nabi Avcı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin turizme etkisine dair açıklamalarda bulundu. Avcı, turizmde yaşanan kriz sonrası basında, İslam ülkelerinden gelen turistin artırılması için bu kesime yönelik tesis sayısının artırılacağı yönünde çıkan haberlere değinerek “Bunları birbirinin alternatifi gibi görmemek lazım. Türkiye’nin turizm stratejisi olabildiğince geniş destinasyonlara açılmaktır. Dolayısıyla birbirinin yerine ikame edilen turistlerden değil, tüm pazarların bir arada daha da genişlediği bir hamleden söz etmek daha doğru olur" dedi.
'TÜRKİYE DAHA İYİ TANITILMALI'
Türkiye’nin taşıdığı turizm potansiyelinin bugüne kadar gereği gibi değerlendirilemediğini belirten Avcı, yapılan yatırımlarla karşılaştırıldığında turizm gelirlerinin az olduğunun söylenebileceğini ifade etti. Tanıtımın önemine işaret eden Avcı, bütün dünyanın hedeflenmesi gerektiğini, bunun olumlu sonuçlarını aldıklarını dile getirdi. Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, meslek kuruluşları ve turizm işletmecilerinin çok daha geniş alanlara Japonya’dan Arjantin’e kadar her alanda Türkiye’yi tanıtmak için gerekli çabayı gösterdiklerini vurguladı.
'ERKEN REZERVASYON SAYISI ARTIYOR'
Avcı, bundan sonrada tanıtımların nokta hedefi olarak yoğunlaşarak süreceğini vurgulayarak, “Bir de bu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin de iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu görüyoruz. Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu. Bu yıl erken rezervasyonlar yüzde 30 artışla 4 milyonu geçti. Biz öyle ümit ediyoruz ki, bu bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte erken rezervasyon sayımız 4 milyon 300 bini bulacak ve inşallah geçecek. Geçen yıla göre iç turizmde erken rezervasyonda yüzde 30’luk bir artış var” dedi.
'RUSYA MESELESİ SADECE 
TURİZMİ İLGİLENDİRMİYOR'

Bakan Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e gönderdiği mesaja da değinerek, "Aslında olması gerekenler oluyor. İki büyük komşu ülkeye yakışan da Cumhurbaşkanımızın mesajında vurguladığı gibi münasebetlerimizi halklarımızın layık olduğu, hak ettiği düzeye taşımaktadır. Dolayısıyla bu yönde karşılıklı iyi niyet beyanlarının tabi çok önemi var. Önümüzdeki günlerde, aylarda bu temasların daha da ileri noktalara taşınacağını ümit ediyorum" dedi. Avcı, meseleye sadece turizm açısından bakmadıklarını, dostluk ve komşuluk ilişkilerinde iyi niyetin her zaman önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

16 Haz 2016 - 22:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber