Bakan Avcı: 'Değerler anlatılmalı'

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, mizahın ve türkülerin Değerler Eğitimi'nde kullanılabileceğini, değerlerin bu sayede daha kolay anlatılabileceğini söyledi

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, mizahın ve türkülerin Değerler Eğitimi'nde kullanılabileceğini, değerlerin bu sayede daha kolay anlatılabileceğini söyledi. Bakan Avcı, Antalya Dedeman Otel'de düzenlenen Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışına katıldı. İlk kez Antalya'da başlatılan ve Türkiye'de 22 ilin örnek aldığı Değerler Eğitimi'nin konuşulduğu toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

MİNİK ELİF'E HEDİYE


Sempozyumun açılışında Değerler Eğitimi'ne ilişkin sinevizyon gösterisi sunulurken, Aksu- Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Elif Çukurkaya İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Antalya genelinde düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan Elif'i öperek kutlayan Bakan Nabi Avcı, kendisine MP3 çalar hediye etti.

ESPRİLERİ DİKKAT ÇEKTİ


Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışını yapan Bakan Avcı'nın esprileri dikkat çekti. Konuşmasına, "Ne zaman böyle bir konuşma yapmaya çıksam bir ikilemle karşı karşıya kalıyorum. Bir hazırlanmış konuşmam oluyor yazılı, bir de 'Sen olsan bu konuşmayı sonuna kadar sabırla dinler miydin?' diye düşünüp, içinden geldiği gibi kısa da olsa daha doğaçlama bir konuşma yapma tereddüdünü yaşıyorum. Şimdi de aynı tereddüt içindeyim. Şimdi konuşmayı okuyalım" dedi.

DEĞERLER ANLATILMALI

Değerler Eğitimi'nde yapılan çalışmalar kapsamında mizahın, halk deyişlerinin ve türkülerin de kullanılabileceğini belirten Bakan Avcı, "Bu çalışmanın bundan sonraki aşamalarında acaba iki öğeye daha fazla yer verebilir miyiz diye düşünüyorum. Biri Değerler Eğitimi'nde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana, çünkü geleneksel kültürümüzde değerler eğitiminde, değer aktarımında mizahın oynadığı rolü hepimiz biliyoruz. Özellikle halk deyişlerini, çocuklarımızı türküleri öğretirken hangi değerleri konuştuğumuzu anlatmamız daha kolay olur" diye konuştu.

PİR SULTAN'IN DEYİŞİ


Bakan Avcı espri ile başladığı konuşmasını yine espri ile sonlandırırken, "Ben Elif kızımız kadar yetenekli değilim, 10 kıtayı ezbere okuyacak kadar. Hemen internetten Pir Sultan Abdal'ın bir deyişini buldum konuşmamı onula tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Pir Sultan'ın 'Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim' deyişini okuyan Bakan Avcı'ya konuşmasının ardından Vali Ahmet Altıparmak tarafından plaket verildi.

UYGULAMALARI GÖRÜNCE MUTLU OLDUK

Sempozyumun açılışında konuşan Değerler Eğitimi'nin başlatılmasını sağlayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise dünyada çok hızlı bir şekilde yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın yaygınlaştığına ve değerlerin gözardı edildiğine dikkati çekti. Bunun karşısında kültürlü ve özenli bir eğitim verilmesi gerektiği düşüncesiyle Değerler Eğitimi Projesi'nin başlatıldığını aktaran Vali Altıparmak, "Antalya bu konuda en makul, uygun yerdi. Çalışma başladı. Bu çalışma belirli bir noktaya geldi. Uygulamaları gördüğümüz zaman daha mutlu olduk. Biz bildiğimiz bir şeyi uygulamaya çalıştık. Buradan çıkacak görüşler doğrultusunda çalışmalarımızı revize edeceğiz, daha uygulanabilir bir çalışma çıkaracağız" diye konuştu.

28 May 2013 - 11:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber