'Bağış toplama yetkisi THK'da'

THK Alanya Şubesi Saymanı Keyaoğlu, fitre ve zekat toplama yetkisinin yasal olarak beş ayrı kurum adına THK’ya verildiğini yineledi

TÜRK Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi Saymanı Emine Keyaoğlu, fitre ve zekat toplama yetkisinin yasal olarak beş ayrı kurum adına THK’ya verildiğini söyledi. Toplanan fitre ve zekatların Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile THK arasında paylaşıldığını söyleyen Keyaoğlu, “THK, devletin, beş ayrı kurumu adına vermiş olduğu yasal bir görevi yerine getirmektedir. Gelir dağılımı, yardım toplama yönetmenliğinin 22’nci maddesi gereğince toplanan gelirlerin, yüzde 50‘si yardımların toplandığı il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, bir başka deyişle kendi il ve ilçelerimizdeki vali ve kaymakamların denetimindeki vakıf hesabına, yüzde 4’ü Türk Kızılayı’na, yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3’ü Diyanet Vakfı’na, yüzde 40’ı ise THK’ya aktarılmaktadır. Bağışçılarımız, gönüllü olarak vermiş oldukları fitre, zekat ve kurban derisi bağışı ile aynı anda beş ayrı kuruma bağış yapmış oluyor. THK yaptığı faaliyetlerle, gençlerimizin, milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunuyor. Yılda 30 binden fazla gencimize havacılık dallarında ücretsiz kurslar veriliyor, yangın söndürme uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediliyor. Silahlı kuvvetlere paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği veriyoruz. Organ, hasta, yaralı nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlıyoruz. Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması amacı ile 2011 yılında ‘Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı’ ardından vakıf bünyesinde ‘THK Üniversitesi’ kurulmuştur. Üniversitenin bazı fakülte ve yüksek okullarında kurulduğu günden bugüne kadar eğitim döneminde toplam 966 öğrenciye eğitim verilmiş, üstün başarı gösteren öğrencilerle şehit çocukları olmak üzere toplam 280 öğrenciye yarı burslu olarak eğitim imkanı sağlanmıştır. 2013-2014 eğitim döneminde ise bin 530 olarak belirlenen öğrenci kontenjanının yüzde 51'ini oluşturan öğrenciye tam ve yarı burslu olarak eğitim verilmesi planlanmıştır. Yeşil geleceğimizi, ormanlarımızı korumak için, daha yeşil bir dünya için güç sizin elinizde. Temennimiz uçakların görev yapmasını gerektirecek durumlarla hiç karşılaşmamamız. Vatandaşlarımız, THK Alanya Şubesi’ne uğrayarak fitre–zekâtlarını yatırabilirler. Ya da Ziraat Bankası’nda 2008-5043 nolu, Halk Bankası’nda 12100002 nolu hesaba yatırabilirler. Şubemiz, Şekerhane Mahallesi, Altıniğne İşhanı’nda bulunuyor. Vatandaşlarımız bize 2425133966 numaralı telefondan da ulaşabilirler” dedi.

02 Ağu 2013 - 00:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber