Azmetti 1 yılda 65 kilo verdi

Antalyalı 27 yaşındaki Funda Turna, azmi ve tıbbi destek sonunda 1 yılda 65 kilo verdi. 150 kilodan 85 kiloya inen Turna, "Artık yemek için yaşamıyorum, yaşamak için yiyorum" dedi

KUMLUCA İlçesi'nde avukat asistanı olarak çalışan Funda Turna'ya, 10 Nisan 2013'te Akdeniz Üniversitesi'nde, Doç. Dr. Ayhan Mesci tarafından mide küçültme ameliyatı yapıldı. Ameliyat olduğu sırada 150 kilo olan Turna, tam 1 yıl sonra 10 Nisan 2014'te tartıya çıktığında ise 85 kiloya indiğini gördü. Yeni hedefi 38 bedene ulaşmak olan Turna, 18 yılda aldığı kiloları 1 yılda verdi.

KİLO SANA YAKIŞIYOR

Şişmanlığı daha ergenlik çağındayken tanıdığını, çevresindekilerin "Sana kilo çok yakışıyor" sözleri altında ezilerek büyüdüğünü anlatan Turna, 150 kiloya geldiğinde sadece İstanbul'dan aldığı özel kıyafetler içine sığabildiğini, 60 beden elbise bulmakta zorlandığı andan itibaren de kendisine zayıflama sözü verdiğini söyledi.

1 yıl önce zayıflamaya karar veren Funda Turna, önce çeşitli yöntemler denedi, ancak başarılı olamadı. Akdeniz Üniversitesi'nde Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Mesci ile tanışan Turna, "Mideme müdahale edildi. Bunun adı mide küçültme operasyonuydu. Küçülen midem, arzulasam da yemek yememe engel oluyordu, ardından hızla kilo vermeye başladım. Bu yöntem 10 Nisan 2013'te uygulandı. Bugün tam 1 yıl oldu. 65 kilo verdim. 150 kilodan 85 kiloya, 60 bedenden 40 bedene geriledim. Bunun en güzel ifadesi, artık istediğim mağazadan istediğim model elbiseyi giymem" sözleriyle duygularını dile getirdi.

'BUGÜN DOĞUM GÜNÜM'

Yaşadıklarını herkesin okuması için sanal ortamda paylaştığını belirten Funda Turna, duygularını şöyle özetledi:

"Bugün benim doğum günüm. Doğduğum gün değil ama sanki bitkisel hayattan çıkıp hayata gözlerimi yeniden açtığım gün. Kelime yetmiyor anlatmaya duygularımı. Aklımdan geçenleri ifade etmek istiyorum; içimdeki kocaman sevinçleri, mutlulukları fakat kelimeler boğazımda düğümleniyor. Nasıl da kandırmışım kendimi, 'Ben kiloluyum ama mutluyum. Güzelim. Bana kilo yakışıyor' kandırmacasına. 'Ah Funda, kilo kime yakışır. Bu kilo ile mutlu olmak mümkün mü? 60 beden kıyafet giyiyorsun, 150 kilosun, topuklu ayakkabı ile 10 adımı zor atıyorsun." Kendime şimdi soruyorum, 150 kilo olduğunda mutlu muydun? Mutlu değildim. Kendimi 26 yaşıma kadar çok güzel kandırmışım. Bir yerden başlamak gerekirdi."

Funda Turna, "Artık yemek yemek için yaşamıyorum, yaşamak için yemek yiyorum. İyi ki yaşamak için yiyorum. Yaşam mimarım Ayhan Mesci, yeni hayatımı sihirli elleriyle bir dokunuşuyla değiştiren insan. Ne kadar teşekkür etsem yetmez" dedi.

AZİM VE KARARLILIK SONUCU

Turna'ya başarılı operasyonu uygulayan Doç. Dr. Ayhan Mesci de bu işin başarısının kararlılık olduğuna işaret etti. Doç. Dr. Mesci, "Biz hastalarımıza 'doudenal switch' ameliyatı yaparak onların midelerini küçültüyor, bağırsaklarına müdahalede bulunuyoruz. Aşırı yemek yemelerinin önüne geçmede yardımcı oluyoruz. Fakat bundan sonrası hastalarımızın azmine ve kararlılığına bağlı" diye konuştu.

14 Nis 2014 - 12:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber