Ayşe Akın paylaştı: ‘O dönem beni sadece duvarlar dinliyordu’

Ayşe Akın anoreksiya hastalığının pençesinde olduğu dönemlere ait fotoğraflarını paylaştı ve takipçilerini uyardı

ayse-akin-88
ayse-akin-5
+3
Haber albümü için resme tıklayın

FUTBOLCU Önder Turacı’nın olaylı bir şekilde boşandığı eşi 2010 Brüksel Güzeli, şarkıcı Ayşe Akın bir dönem anoreksiya (yeme bozukluğu) tedavisi görmüştü. Artık sağlığına kavuşan Akın, yaşadığı o zor günleri anlattı. Sosyal medya hesabından sağlığının bozulduğu dönemdeki fotoğraflarını paylaşan Akın ” Bunları paylaşmaktan da hiç çekinmiyorum artık çünkü ben iyileştim! Artık bu resimlere bakıp bakıp halime şükür ediyorum, uçurumdan döndüm” dedi.

İşte Ayşe Akın’ın sözleri:

Evet gördüğünüz gibi bu resimlerdeki AYŞE benim! Aslında dış dünyamda çok mutlu görünen ama gerçekte tek başınayken hep ağlayan mutsuz olan tam bir cehennem hayatı yaşayan AYŞE! Sağlığım elden gidiyordu, kan hücrelerim dengesizleşmişti vitaminsizlikten, vücudumun her yerinde morluklar çıkıyordu, aç gezmekten hep yorgun ve halsiz düşüyordum.

Bu resimler çok özel resimlerim, bunları paylaşmaktan da hiç çekinmiyorum artık çünkü ben iyileştim! Artık bu resimlere bakıp bakıp halime şükür ediyorum, uçurumdan döndüm diye, geri eski kimliğime kavuştum diye. İç dünyamda yaşadıklarımı bir ben bir de Allah bir de tabi ki doktorum biliyor. Her şeyi bir günlüğe döktüğüm defterim. Bunu çok yakın zamanda kitap olarak da çıkarmayı planlıyorum zaten.

Bu hastalığın ne kadar ciddi boyutta tehlikeli olduğunu göstermek için, aynı zamanda benim gibi bu sıkıntıyı yaşayanlara motivasyon olsun diye. Nasıl savaştığımı, neler yaşadığımı hepsini detayla an ve an yazdım. O dönem sadece duvarlar dinliyordu çünkü beni, kimse anlamıyordu, bu kadar ciddiye almıyordu.

Ve maalesef evet maddi destek gerektiren bir tedavi, dün gelen yardım beni o kadar çok etkiledi ki keşke herkes bir yardım eli uzatsa. Bana çok mesaj geliyor inanılmaz çok!

Bunu yaşayıp gizleyenler, maddi gücü olmadığı için tedavi olamayanlar vs.. Ben bunlara seyirci kalamam, hele bu hastalığı yenmiş biri olarak asla seyirci kalamam! Keşke herkes bir yardım eli uzatsa, keşke herkes bu ciddi hastalığın farkında olsa.. Tek amacım tek dilediğim bu…

ANOREKSİYA NEDİR?

Anoreksiya Nervoza, özellikle genç kadınlarda görülebilen, yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluk. Bu hastalık genellikle ergenlik döneminde, nadiren de erişkin çağında başlar. Çok genel olarak denebilir ki, aşırı zayıflama tutkunu her bireyde oluşabilir.

19 Eyl 2017 - 15:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber