Av yasağı başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kara av yasağının başladığını bildirdi

AV

yasağına ilişkin 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, av sezonun 21 Şubat 2016 tarihi itibarıyla sona erdiği vurgulandı. Av sezonunun, av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "5 Haziran 2015 tarihli ve 29377 sayılı Mükerrer Resmi Gazete yayımlanan 2015-2016 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararları doğrultusunda, kara avcılığı sezonu tüm ülkemizde 15 Ağustos 2015 tarihinde başladı. Yine aynı karar doğrultusunda av sezonu 21 Şubat 2016 tarihinde sona ermiştir ve Ağustos 2016 tarihine kadar kara avcılığı yapılması tüm yurdumuzda yasaktır. Yaban hayvanlarının eşleşme, üreme ve yavru büyütme dönemini kapsayan bu sürede avcılık yapılması ülkemiz yaban hayatına ciddi zarar vermektedir. Bu sebeple yasaklara uyulması, yasadışı avcılığın yapılması durumunda en yakın Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerine, polis ve jandarma teşkilatlarına ihbar edilmesi büyük önem arz etmektedir." Açıklamada, yasağa uymayanlar hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan yasal işlem yapılacağı uyarısında bulunuldu.

23 Şub 2016 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber