Apple'ı hackleyen Türk'e yol göründü

"Apple'ı hack'leyen Türk çocuk" olarak da bilinen ve iPhone 4'e herkesten önce iOS 5'i kurmayı başaran girişimci Mert Erdir, üzerinde bir süredir çalıştığı yeni mobil uygulaması için teknoloji dünyasının kalbi San Francisco'ya gidiyor. Ancak konaklama maliyetleri bir hayli yüksek olan şehir için para biriktiren Erdir, Indiegogo'da oluşturduğu sayfada melek yatırımcılardan destek bekliyor

BİR süredir kız arkadaşıyla birlikte üzerinde çalıştığı uygulamayı daha da geliştirmek ve teknolojinin beşiği Silikon Vadisi'nde kendilerine destek bulmak için yoğun uğraş veren girişimci Mert Erdir için San Francisco yolu göründü. Uçak biletlerini de alan Erdir'in ise en büyük kabusu şehrin konaklama maliyetleri... Zira oldukça pahalı bir şehir olan San Francisco'da bir ay süreyle kalmak isteyen Erdir, Indiegogo üzerinden yeni bir destek kampanyası başlattı.

'KİMSENİN AKLINA GELMEYEN BİR FİKİR, AMA AÇIKLAYAMIYORUM'

Erdir, konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: "İşin aslı; ne üzerinde çalıştığımızı henüz tam olarak açıklayamıyoruz. Bunun nedeni ise; yazılımımız telefon, tablet veya bilgisayar gibi herhangi bir elektronik cihaz kullanan herkesin yaşadığı çok büyük bir sorunu inanılmaz basit bir şekilde çözüyor. Bu nedenle de fikir aşamasında çalınması çok kolay o yüzden projemizi açıklamadan önce yazılımımızda biraz daha yol kat etmemiz gerekiyor. Yapay zeka ile ilgili, dünyadaki tüm cihaz kullanıcılarının hayatlarını değiştirecek ve büyük düşündüğümüzde insanlığa büyük bir katkı sağlayacak nitelikte, dev bir soruna basit ve sade bir çözüm. Bir kere kullandıktan sonra bundan önce nasıl yaşıyordum dedirten cinsten. Önümüzdeki on yılda olacaklara bu teknolojinin şekil vereceğine inanıyorum."

3 bin dolar toplamayı hedefleyen Erdir şu ana kadar 350 dolara ulaşabildi.

05 Ağu 2015 - 16:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber